Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP MYK toplantısı sona erdi

        CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

        Edinilen bilgiye göre, parti genel merkezinde, yaklaşık bir saat süren toplantıda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında yaşananlar, OHAL uygulamaları, terör örgütü PKK'nın eylemleri, İsrail'le varılan anlaşma ile iç ve dış gelişmeler ele alındı.

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın Anayasa değişikliği kapsamında yapılan görüşmeler hakkında sunum yaptığı toplantıda, CHP'nin Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda uzlaşıdan yana tavır almaya devam edeceği belirtildi.

        "Türkiye Cumhuriyeti ile İsrail Devleti Arasında Tazminata İlişkin Usul Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı"nın da masaya yatırıldığı toplantıda, Türkiye'nin İsrail'le ilişkilerinin normalleşmesi gerektiği vurgulandı. CHP'nin oylama sırasında alacağı tavır henüz netlik kazanmazken, tasarıya ilişkin bazı çekincelerin bulunduğu öğrenildi.

        OHAL uygulamaları kapsamında, "haksızlığa uğradığını" düşünen kişilerin CHP'ye olan başvurularının arttığı kaydedilen toplantıda, FETÖ ile mücadelede suçlu ve suçsuz ayrımının iyi yapılması gerektiği ifade edildi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa