Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ömer Gazneli darbeci ağabeyi Nebi Gazneli'yi sakladığı gerekçesiyle tutuklandı

        Darbe girişiminin ardından firar eden ağabeyi kurmay albay Nebi Gazneli ve arkadaşı kurmay albay Müslüm Kaya'yı Konya'da kiraladığı evde saklayan Gazneli'nin seyyar köfteci kardeşi Ömer Gazneli tutuklandı.

        Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, 15 Temmuz'daki darbe girişimi ardından kaçan ve haklarında yakalama kararı verilen kurmay albaylar Konyalı Nebi Gazneli ile Malatyalı Müslüm Kaya'nın, Konya'da merkez Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi Şehit Mustafa Aydın Caddesi'ndeki stüdyo tipi bir dairede kaldığını belirledi. Bunun üzerine geçen pazar günü saat 22.30 sıralarında Özel Harekat ekipleri, eşliğinde operasyon düzenledi. Operasyonda kurmay albay Nebi Gazneli evin içinde, kurmay albaylar Müslüm Kaya da, balkondan çatıya kaçmak isterken yakalandı. Polis, iki kurmay albayı gözaltına aldığı sırada, saklanmalarını sağlayan Gazneli'nin kardeşi Ömer Gazneli'nin de evine de operasyon düzenleyip onu gözaltına alındı.

        AĞABEYİ VE ARKADAŞININ SAKLANMASI İÇİN EV KİRALAMIŞ

        Ağabeyinin ve onun arkadaşının sakladığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve suçunu itiraf eden Ömer Gazneli, iki subaya ait 6 adet tabancı ve mermileri poşet içinde kendi evininin bahçesine gömdüğünü söyledi. Bunun üzerine tabanca ve mermiler toprağa gömüldüğü yerden çıkartıldı. Ömer Gazneli, ifadesinde evi bir arkadaşının adına kiraladığını belirterek, ''Arkadaşıma 'Kadınlarla birlikte olmak için senin adına bir ev kiralayayım' deyip 6 Ağustos günü evi kiraladım. O günden itibaren de ağabeyim ve arkadaşı orada saklandı. Onları ben sakladım. Tüm ihtiyaçlarını da ben karşıladım'' dedi.

        İfadesinde darbeye karşı olduğunu öne süren Gazneli, ''Ben darbeye karşıyım. Böyle bir şey olmasını hiç istemedim. FETÖ örgütüyle de bir bağlantım yok" dediği öğrenildi.

        Ömer Gazneli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.Kurmay Albaylardan Müslüm Kaya'nın Boğaziçi Köprüsü'nde askerlere halka ateş açmaları emrini, Nebi Gazneli'nin de TRT binasının basılması emrini verdiği iddia edildi.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa