Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kırklareli'ndeki FETÖ operasyonunda himmet tarifesi çıktı

        Kırklareli’nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınarak ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 23 şüpheliden 14’ü tutuklanarak cezaevine konuldu. Adliye ve ceza infaz kurumu imamlarının çalışan memurlardan aylık 'himmet' ile 'bağış' adı altında para topladıkları ortaya çıkarken, evlilerden 100 lira bekarlardan ise 125 lira aldıkları tespit edildi.

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında önceki gün Kırklareli Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Kırklareli Adliyesi ve Ceza İnfaz Kurumu'nda görevli 23 memur gözaltına alındı.

        Aralarında 'adliye imamı' H.A. ile 'ceza infaz kurumu imamı' O.G.’nin de bulunduğu şüpheliler dün ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorguları gece yarısına kadar süren şüphelilerden infaz koruma memuru, zabıt katibi, adliye ile ceza infaz kurumu imamı ve mübaşirlerinde bulunduğu A.U., Y.K., A.Ç., Y.G., F.Ş.G., S.Ç., O.G., G.E. H.A., F.U., H.A. N.B.E. M.E.D. ve M.C. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şüphelilerden 9’u ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        EVLİ VE BEKARA FARKLI TARİFE

        Soruşturma kapsamında tutuklanan adliye ve ceza infaz kurumu imamı oldukları belirlenen H.A. ile O.G.’nin örgüte bağlı memurlardan aylık olarak ‘himmet' ve 'bağış’ adı altında para topladıkları ortaya çıktı. Örgütün bekarlardan aylık olarak 125 lira, evli memurlardan ise 100 lira aldıkları tespit edildi.

        Şüpheliler, hükümetin görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek, terör örgütüne üye olmak, dini inanç ve duyguları istismar suretiyle dolandırıcılık ile terör örgütüne finansman sağlamakla suçlanıyor.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa