Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ergenekon Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'den 1 dolar çıktı

        Serdar KULAKSIZ - İSTANBUL

        15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Ergenekon soruşturması ve duruşmasının savcılığını yapan Mehmet Ali Pekgüzel'in de üzerinde 1 dolar bulunduğu ortaya çıktı. Pekgüzel'in cüzdanından çıkan bir doları, "2013 yılında kredi kartının yurt dışı harcamalarını ödemek için banka şubesine verdiği paranın üstü olarak aldığını" söylediği öğrenildi.

        15 Temmuz'da FETÖ/PDY gerçekleştirilen darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Ergenekon soruşturması savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in de üzerinde bir dolar bulunduğu ortaya çıktı. Darbe girişimin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan savcı Mehmet Ali Pekgüzel, tutuklanarak Sincan T Tipi Cezaevi'ne konuldu. Yapılan aramalarda Savcı Pekgüzel'in cüzdanında da '1 Dolar' çıktı ve delil olarak el konuldu.

        Savcı Pekgüzel'in, bu 1 doları, 2013 yılında kredi kartının yurtdışı harcamalarını ödemek için verdiği paranın üstü olarak bankadan aldığını söylediği öğrenildi. Pekgüzel'in, tutuklu bulunduğu cezaevinden bankaya dilekçe göndererek yaptığı ödeme karşılığında kendisine 1 dolar para üstü verildiğine ilişkin yazısı verilmesini istediği öğrenildi.

        TUTUKLANMIŞTI

        Mehmet Ali Pekgüzel, Ergenekon soruşturmasını Zekeriya Öz ve Nihat Taşkın ile birlikte yürütmüştü. Daha sonra Ergenekon davasında duruşma savcısı olarak görev yaptı. 2015 yılında HSYK'nın yaz kararnamesi ile Mersin'e atandı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa