Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Ömer Halisdemir'in şehit edilmesine dair yeni görüntüler

        FEVZİ ÇAKIR- GAZETE HABERTÜRK

        Savcılık dosyasına giren görüntülere göre, Silopi’de görevli FETÖ’cü Tuğgeneral Semih Terzi, saat 02.16 sularında helikopterle Özel Kuvvetler Komutanlığı’na gitti.

        Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’nın “Evladım oranın namusu sensin, makamı teslim etme” dediği Astsubay Halisdemir, silahını alarak helikopterden inen cuntacıların arasına karıştı. Karargâh binasına yaklaşan Terzi’yi, içeriden çıkan bir subay karşıladı.

        Tam bu sırada Halisdemir, silahını çekerek Terzi’ye 3 el ateş etti. Terzi yere yığılırken, Halisdemir karargâh binasının yanında bulunan ağaçlık alana doğru koştu. Terzi’nin yanında bulunan cuntacılar, Halisdemir’in arkasından ateş açtı. Halisdemir’e ilk etapta 15 el ateş edildiği tespit edildi.

        İlk kurşunu, Binbaşı Fatih Şahin’in sıktığı anlaşıldı. Şahin’in 12 el ateş ettiği belirlendi. Diğer 3 atışı yapanın kimliği henüz tespit edilemedi. Halisdemir’in vurduğu Terzi, cuntacılar tarafından karargâh binasına taşındı. Ağır yaralı olan Halisdemir de ağaçlık alandan karargâh binası önüne götürüldü.

        ÖKK’da bulunan ambulans olay yerine getirildi. Cuntacıların talimatı üzerine Halisdemir’e hiçbir müdahalede bulunulmadı. Cuntacılar, Halisdemir’in nabzını kontrol etti, halen yaşadığı anlaşıldı. Yerde yatan Halisdemir’e 10 dakika sonra tekrar ateş edildi. Bu son atışı yapanın Üsteğmen Mihrali Atmaca olduğu belirlendi.

        Yaklaşık 30 dakika kadar karargâh binasında kalan Terzi, daha sonra 6 cuntacı tarafından çarşaf içinde helikoptere taşınıp GATA’ya götürüldü. Cuntacılar, Ömer Halisdemir’in naaşını ise karargâh binası önünde bıraktı. Fatih Şahin de GATA’ya gitti. GATA’da yakalanan Şahin, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa