Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Beratcan'ın katilinden Habertürk'e mektup

        Kurthan DEMİR / Hüseyin ŞENTÜRK / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Kartal’da, kaybolduktan 15 gün sonra su kuyusunda cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük’ün öldürülmesi ile ilgili soruşturma tamamlandı. Savcılık tarafından, azmettirici olduğu iddia edilen ve soruşturma sırasında 2 kere gözaltına alınıp yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle serbest bırakılan anne Türkan Karakütük “tasarlayarak öldürmeye azmettirmek”, cinayet zanlısı sevgilisi Ersin Kaşıkçı hakkında da “canavarca hisle öldürmek, eziyet çektirerek öldürmek” suçundan “ağırlaştırılmış müebbet” hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı. Soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddianamede, 10 yaşındaki Beratcan’ın öldürülmesi, cinayetin katil zanlısı Ersin Kaşıkçı ve sevgilisi olan çocuğun annesi tarafından nasıl planlandığı ifade edildi.

        TANIK OLUNCA ANNE ÖLDÜRÜLMESİNİ İSTEDİ

        İddianamede olay özetle şöyle anlatıldı: Ersin Kaşıkçı’nin verdiği bilgilere göre, ilişki yaşadıkları sıralarda Türkan Karakütük, oğlunu da beraberinde getiriyordu. İlişkilerine çocuk da şahit olunca anne Karakütük, sevgilisinden Beratcan’ı öldürmesini istedi. Ersin Kaşıkçı, olay günü Beratcan’ı minibüse alarak koli bandıyla ellerini, ayaklarını ve ağzını bağlayıp bagaja yatırdı, üzerini battaniye ile kapattı. Bir süre gezdirip suda boğarak öldürdü, kanala attı. Gece yarısı kontrol amaçlı tekrar olay yerine gitti. Adli Tıp raporuna göre Beratcan’ın suda boğularak öldüğü anlaşıldı. Ersin Kaşıkçı’nın kendisini Türkan Karakütük’ün azmettirdiğini söylemesi üzerine Beratcan’ın annesinin ifadesine başvuruldu. Karakütük, suçlamaları kabul etmedi ancak Kaşıkçı ile ilişkisini kabul etti, ondan da şüphelenmedi.

        Karakütük, 28 Mart’ta verdiği ikinci ifadesinde ise oğlu kaybolduktan sonra Kaşıkçı’yı bir kez aradığını kabul etti. Karakütük, Kaşıkçı ile ilişkiyi girdiği günlerde oğlunu yanında götürmediğini ileri sürdü. Ancak Karakütük, Kaşıkçı ile birlikteliklerinde servis aracına binerken oğlunu da yanında getirdiğini itiraf etti. Böylece Beratcan, annesine “Babamdan boşandıktan sonra Ersin’le mi evleneceksin?” diyerek ilişkisini bildiğini ortaya koydu. Cinayetin ardından Karakütük ve Kaşıkçı’nın görüştüğü de kayıtlardan tespit edildi. İddianameyi hazırlayan savcı, “şüphelilerin ilişkisinin olay gününe kadar devam ettiği, Kaşıkçı’nın, olayı sevgilisinin azmettirmesi sonucu gerçekleştirdiğini ısrarla söylediği, ikilinin üzerlerine atılı suçu işlediğine kanaat getirildiğinin anlaşıldığı” yönünde görüş bildirdi. İddianame kabul edildi.

        ‘TÜRKAN YALAN SÖYLÜYOR’

        Beratcan’ın katil zanlısı Ersin Kaşıkçı, cezaevinden Habertürk’e mektup yazdı ve çocuğun annesi Türkan Karakütük’ü suçladı. 4 aydır yattığı Tekirdağ 1 No’lu Cezaevi’nden 6 sayfalık mektup yazan servis şoförü Kaşıkçı, “2011’de tanıştık ve sevgili olduk. Türkan’da kocası durumu öğrenir diye korkusu yoktu. Eşime mesaj atıp beni sevdiğini yazmış. Ben de Türkan’dan ayrıldım ama o ilişkiyi bitirmek istemiyordu. 2014’te eşimden ayrılınca ev tuttuk” dedi. Karakütük’ün, ayrılmamak için kendisini tehdit ettiğini öne süren Kaşıkçı, tecavüz iddialarını yalanladı ve şunları anlattı: “Amacı beni kocasıyla karşı karşıya getirmekti. Kocasının beni dövdürdüğü, benden para istediği yalan. Nasıl olur da 5 yıl boyunca tecavüze göz yumar. ‘Niyetim canımı yakanların canını yakmak’ demiş. Tek doğru kelime bu. Beni Beratcan’ın kaybolduğu gün araması, planının tuttuğunu bilmek içindi. Beni oyununa alet ederek hayatımı kararttı. Beni suça bulaştıran ve tehditlerde bulunan Türkan’dır. Yaptığım hatanın telafisi yok biliyorum. Gaflet sonucu nefsimin esaretiyle suç işledim.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa