Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 12 gazeteci tutuklandı

        Veli SARIBOĞA / İSTANBUL

        FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen Zaman Gazetesi eski yazarı ve yöneticisilerinin de aralarında bulunduğu 12 gazeteci tutuklandı. Tutuklananlar arasında Mümtazer Türköne de var. 2 kişi ise adli kontrol uygulanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        TÜRKÖNE: ZAMAN GAZETESİNİN ONUN KONTROLÜNDE OLDUĞUNU BİLİYORUM

        Zaman Gazetesi yazarları ve yöneticilerine yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan gazeteci Mümtazer Türköne, "Darbe günü Sayın Cumhurbaşkanı'nın halkı sokağa çağırması, hem gazetedeki köşemde ve televizyon programlarında defaatle dile getirdiğim ve patenti bana ait bir tezdir" dedi.

        İfadesinde "En son darbe olayından sonra çoğunluk gibi bende hayal kırıklığı yaşadım ve o camia ile birlikte olmaktan dolayı pişman oldum" diyen Türköne, "15 Temmuz gününde yaşanan darbe girişimi hakkında bir aydın olarak içimde derin bir yara hissediyorum ve ülkemin başına gelebileceklerden endişeleniyorum. Darbeciler için daha önce yazdığım yazıyı ve görüşleri aynen tekrar ederim, Darbecilerin idam edilmesini ve en ağır cezalar ile cezaladırılmasının caydırıcılık anlamında önemli olduğunu düşünüyorum" dedi. "Darbe gecesi de meşru hükümetin yanında yer aldığını, darbenin ihanet ve şerefsizlik olduğunu belirten tweetler attığını söyleyerek kendini savunan Türköne, "Fetullah Gülen örgütü ile herhangi bir bağlantım yoktur. Kendisini tanıyorum. Zaman Gazetesi'nin onun kontrolünde olduğunu biliyorum. Kendisi ile 2006 ve 2011 yılında 2 defa görüştüm. Aramızda kayda değer bir görüşme olmadı" şeklinde konuştu. (Serdar KULAKSIZ - İSTANBUL)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa