Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, MHP'lilerden özür diledi

        Malkoç, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz gecesi yapılan alçak darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde millet tarafından kahramanca önlendiğini, bunun mutluluğunun her siyasi parti ve düşünceden 79 milyonca yaşandığını belirtti.

        Bugün katıldığı televizyon programında, güncel siyasi konuları değerlendirdiğini ifade eden Malkoç, pazar günü Yenikapı'da yapılacak "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne bütün siyasi partilerin davet edilmesiyle ilgili açıklamalarda bulunduğunu bildirdi.

        Programda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 15 Temmuz darbe girişimindeki asil duruşuna dikkati çekip, devlet adamlığı kalitesini belirttiğini ve mitinge katılma kararının ne kadar isabetli olduğunu vurguladığını aktaran Malkoç, şunları kaydetti:

        "Türk milletinin bundan duyduğu büyük memnuniyeti ifade ettim. Sayın Bahçeli'nin devlet adamlığını, siyasi kişiliğini, yıllardır yakinen tanıdım, buna şahit oldum ve bunu çeşitli vesilelerle dile getirdim. Bu son yaşadığımız 15 Temmuz darbe kalkışmasında ve sonrasında Sayın Bahçeli'nin ortaya koyduğu tavır, Türk milletinin bütün fertlerini memnun etmiştir. Kendisine yakışan ve kendisinden milletin beklediği gibi yürekli ve yiğitçe davranmıştır. 15 Temmuz gecesinden bu yana katıldığım onlarca televizyon programında ve değişik illerdeki 'Milli irade ve Demokrasi' toplantılarında bunu dile getirerek, kendisine şahsım ve milletimiz adına müteşekkir olduğumu ifade ettim. Etmeye de devam edeceğim. Bugünkü program içerisinde mitinge katılımla ilgili olarak sarf ettiğim bir cümle sebebiyle başta Sayın Bahçeli'nin şahsından ve tüm MHP camiasından özür dilerim. Çanakkale ruhu içerisinde, milyonlarla 7 Ağustos Pazar günü İstanbul'da birlik ve beraberlik içerisinde buluşalım inşallah."

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa