Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Bozdağ'dan Jagland'la görüşmeye ilişkin açıklama

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile yaptığı görüşmeye ilişkin, "Batı'dan darbe gecesi beklediğimiz açıklamaların istediğimiz düzeyde olmayışından dolayı üzüntümüzü de kendisine ilettik." dedi.

        Bozdağ ve Jagland, bakanlıkta gerçekleştirilen görüşmenin ardından açıklama yaptı.

        Adalet Bakanı Bozdağ, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland'ın darbe girişimi sonrası Türkiye'yi ziyaret eden, Avrupa Konseyi'nin üst düzeydeki ilk yöneticisi olduğunu belirtti.

        Görüşmede karşılıklı değerlendirmelerin yapıldığını aktaran Bakan Bozdağ, Jagland'ın darbe teşebbüsünden dolayı duyduğu üzüntüyü, Türk milletinin darbeye karşı direnerek, demokrasiye sahip çıkmasına dair takdirlerini ifade ettiğini bildirdi.

        "İSTİŞARELERİMİZ DEVAM EDECEKTİR"

        Bakan Bozdağ, görüşmeye ilişkin şu bilgileri verdi:

        "Bu süreçle ilgili bazı konuları karşılıklı değerlendirdik. Olumlu bir hava içerisinde geçti. Biz de kendilerine darbenin nasıl gerçekleştiğine dair yaşadıklarımızı anlattık. Milletimizin, siyasi partilerimizin, medyamızın, sivil toplum örgütlerinin, Meclis'in, Başbakan'ın, hükümetin ve Cumhurbaşkanımızın, bütün milletin birlikte demokrasiye ölümüne nasıl sahip çıkarak, darbe girişimini başarısızlığa uğrattığını ifade ettik. Batı'dan darbe gecesi beklediğimiz açıklamaların istediğimiz düzeyde olmayışından dolayı üzüntümüzü de kendisine ilettik. Kendisi daha işin başından beri çok net tavır koydu, o da koyduğu tavrı ifade ettiğini açıkladılar. Kendisine teşekkür ettik. Bundan sonraki süreçte de Avrupa Konseyi ile istişarelerimiz devam edecektir."

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa