Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Antalya'da korkutan patlama

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Antalya'da "demokrasi nöbeti"nin devam ettiği Cumhuriyet Meydanı'nın yakınında patlama meydana geldi.Olayda yaralanan 2 kişi, olay yerindeki ambulansla hastaneye kaldırıldı.

        Patlama nedeniyle meydandaki vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı. Bu sırada demokrasi nöbeti için kurulan sahneden, vatandaşlardan panik yapmamaları istendi. Polis bu sırada önlem aldı.

        Anonslarla meydandaki panik yatıştı. Demokrasi nöbeti için gelen vatandaşlar, meydandaki etkinliklerini sürdürdü.

        Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

        ELİNDE ÇANTA OLAN ŞÜPHELİ ARANIYOR

        Patlamanın ardından inceleme yapan polis ekipleri görgü tanığı bir kişinin ifadesinden yararlandı. Görgü tanığı elinde iki çanta olan bir kişinin elindeki bir çantayı bıraktığı yerden kısa süre sonra patlama meydana geldiğini diğer çantayla birlikte kalabalığın içine girdiğini anlattı. İfadeler üzerine polis ekipleri eşkali belirlenen şahsı yakalamak için çevrede geniş çaplı inceleme başlattı.(İHA)

        "2 KİŞİ ÇOK HAFİF ŞEKİLE YARALANMIŞTIR"

        Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Bu akşam 21.30 civarında Antalya Cumhuriyet Meydanı’na 150 metre mesafede bulunan bir bankın üzerinde, bir patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda 2 kişi çok hafif şekilde yaralanmıştır. Patlamanın sebebiyle ilgili olay yeri inceleme ekibi araştırmalarına devam etmektedir."

        "BASİT BİR DÜZENEK ŞEKLİNDE GÖRÜNÜYOR"

        İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul da yaptığı açıklamada, olayı basit bir patlama olarak değerlendirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

        "Şükürler olsun, başka yaralı veya ölü yok. Bu, basit bir düzenek şeklinde görünüyor, inceliyoruz, araştırıyoruz. Hayat normal olarak devam ediyor. Hiçbir sıkıntımız yok. El yapımı gibi görünüyor ama konu daha sıcak, arkadaşlarımız araştırıyor."

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa