Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bülent Arınç, Sadullah Ergin, Hüseyin Çelik, Suat Kılıç'a FETÖ suç duyurusu

        Veli SARIBOĞA / İSTANBUL

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcılığınca Avukat Bekiroğlu verdiği dilekçede, 4 eski bakanın FETÖ ile irtibatının olup olmadığıyla ilgili ayrıntılı soruşturma yapılmasını talep etti.

        Avukat Burak Bekiroğlu, eski bakanlar Bülent Arınç, Suat Kılıç, Sadullah Ergin ve Hüseyin Çelik'in FETÖ ile irtibatlarının bulunup bulunmadığıyla ilgili soruşturma başlatılmasını talep etti.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçe kabul edilen Avukat Bekiroğlu, eski 4 bakanın FETÖ yöneticiliği, ‘Silahlı Terör örgütü ile fikir ve eylem birliği içerisinde örgütle irtibatlı olarak, örgüt mensuplarını darbeye zemin hazırlamak için devletin kademelerine yerleştirilmesini sağladıkları iddia edildi. Avukat Bekiroğlu, şüpheliler hakkında İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Meclis Araştırma komisyonunun araştırma başlatmasına ve şüphelilere soruşturma sonuçlanıncaya kadar yurt dışı çıkış yasağı konulmasını talep etti.

        "BAĞLARI VARSA ARAMA YAPILSIN"

        Avukat Bekiroğlu, dilekçesinde şüphelilerin FETÖ ile bağlarının ortaya çıkması halinde, evlerinde, işyerlerinde arama yapılması, cep telefonlarına ve suç aletlerine el konularak imajlarının alınması talebinde bulundu. Bekiroğlu dilekçesinde başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren FETÖ'ye karşı etkin bir şekilde mücadeleye giriştiği belirtildi.

        "ERDOĞAN'I KONTROL ALTINA ALAMADILAR"

        FETÖ'nün Erdoğan'ı kontrol altına alamadıkları için 2006 yılından itibaren hazırladığı kumpas soruşturmalarıyla kendinden olmayan tüm kesimleri tasfiye girişiminde bulunduğu ve bu yolla darbeye zemin hazırladığı belirtilen dilekçede, örgütün bürokrasi ve bakanlık seviyesine kadar sızmasını sağlayan kişilerin olduğunun da inkar edilemez olduğu ifade edildi.

        "1976'DA SIZDILAR"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yapının sızmasında ağır kusurlu olduğu izlenimi verildiğinin altını çizen Avukat Bekiroğlu, FETÖ'nün 1976'dan beri devlete sızdığına dikkat çekti. Bu nedenle dilekçede adı geçen şüphelilerin FETÖ ile birlikte hareket ettiklerinin halk tarafından düşünüldüğünü belirtti. Şüphelilerin FETÖ ile bağlantılarının var ise araştırılması gerektiğine dikkat çekilen dilekçede, ‘şüphelilerin 15 Temmuz terör saldırısında herhangi bir rolleri var mı bunun tespiti gerekmektedir' denildi.

        "ARINÇ LAF GETİRTMEDİ"

        FETÖ'nün Bülent Arınç üzerinden Kozmik oda soruşturmasını başlatarak milli sırları dış güçlere servis edildiğine dikkat çekilen dilekçede, ‘Arınç, FETÖ'nün kendisi üzerinden operasyon yapılmasına müsaade ettiği gibi kurgu soruşturmayı yürütenler hakkında şikayetçi olmadı. Her fırsatta FETÖ lideri FEtullah Gülen'i övmüş ona laf getirmemiştir' denildi.

        "DERSHANELER ONUN DÖNEMİNDE YAYGINLAŞTI"

        Savcılığa verilen dilekçede, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ise 8. Sınıfta yapılan OKS sınavını SBS adı ile 6,7 ve 8. sınıflara yayarak öğrencilerin 3 yıl da dershanelere gitmek zorunda bırakıldığının altı çizildi.

        Dilekçede, dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in ise Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk davaları sırasında görevde bulunduğu süreç içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı en çok yanıltan isim olduğu ifade edildi. Dilekçede dönemin Spor Bakanı Suat Kılıç'ın ise özellikle Şike soruşturması sürecinde FETÖ'nün spor alanındaki ranttan ve yönetiminde de pay sahibi olabilmek için kullandığı öne sürüldü.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa