Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MHP lideri Yenikapı davetine yanıt verdi

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Pazar günü düzenlenecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılma kararı aldı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Pazar günü İstanbul Yenikapı'da gerçekleştirilecek mitinge, CHP ve MHP liderlerini davet etmesinin ardından ilk yanıt CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gelmişti. Kılıçdaroğlu, mitinge katılmayacağını ancak CHP'nin bir heyet göndereceğini bildirmişti.

        MHP cephesinden de davete bugün yanıt geldi. MHP Genel Başkanı 7 Ağustos'taki mitinge katılma kararı aldı.

        Bahçeli, "Hainlere ve hasım odaklara karşı Türkiye'nin safında duracak, 79 milyonu, katılımcı devlet ve siyaset adamlarıyla birlikte kucaklayacağım. Ümitsizliği aşmak, tereddütleri silmek, birlik ve beraberliği canlı tutmak, yeni bir talih ve tarih kapısı açmak için Yenikapı’da bulunacağım" dedi.

        BAŞBAKAN HER İKİ LİDERİ DE TELEFONLA ARAYARAK DAVET ETTİ

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, Başbakan BinaliYıldırım'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi telefonla arayarak, İstanbul'daki "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne davet ettiğini söyledi.

        Aktay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yıldırım'ın, MHP Genel Başkanı Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu telefonla aradığını belirtti.

        Başbakan Yıldırım'ın, iki lidere 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde bizzat kendilerini görmek istediklerini ilettiğini aktaran Yasin Aktay, "Başbakanımız iki lideri de bugün tekrar mitinge davet etti ve heyetlerinin yanı sıra kendilerini de mitingde görmek istediklerini ifade etti. İki liderin de mitinge katılmasını bekliyoruz." diye konuştu.

        FETÖ'nün darbe girişimi sonrası vatandaşların sokaklara döküldüğünü ve her gün demokrasi nöbetine devam ettiklerini anlatan Aktay, İstanbul'da gerçekleştirilecek mitingle bu nöbetlerin taçlandırılacağını kaydetti.(AA)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa