Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Binali Yıldırım: 15 bin öğretmen ataması yapılacak

        Başbakan Binali Yıldırım, iki televizyon kanalında katıldığı ortak yayında gündemle ilgiliaçıklamalarda bulundu. 15 bin öğretmen ataması yapılacağı müjdesini veren Yıldırım, bu kararın hızlıca sonuçlanacağı bilgisini verdi.

        Başbakan Yıldırım, programa katılmadan önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildiği belirtilerek, "Önümüzdeki günlerde yeni bir kanun hükmünde kararname yayımlanacak, onunla ilgili hazırlık çalışmaları devam ediyor. Dahil edilecek konuların ne olacağı hususunda uzmanlar, bakan arkadaşlarımız çalışıyorlar. Zannediyorum birkaç güne kadar toparlanmış olacak." şeklinde konuştu.

        15 BİN ÖĞRETMEN ALIMI YAPILACAK

        FETÖ operasyonu kapsamında açığa alınan öğretmenlerin yerine atamaların olup olmayacağına yönelik soruya da cevap veren Yıldırım, "Şu anda zannediyorum 20 binin üzerinde, 23 bin civarında öğretmen açığa alındı. Dolayısıyla ders sezonu da geliyor, okullar açılacak, öğretmen ihtiyacı var. Bu yüzden 15 bin öğretmen alınması konusunda Bakanlar Kurulunda bir karar aldık ve Milli Eğitim Bakanına gereğini yapması talimatını verdik." yanıtını verdi.

        Alımlarda güvenlik açısından nasıl bir yol izleneceğine ilişkin soru üzerine Yıldırım, "Sütten ağzımız yandı, yoğurdu üfleyerek yiyoruz." dedi.

        Başbakan Yıldırım, gerekli incelemeleri Milli Eğitim Bakanlığının yapacağını kaydetti.

        Okulların açılma tarihinde değişiklik olup olmayacağı yönündeki soruyu yanıtllayan Yıldırım, okulların zamanında açılacağının bilgisini verdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa