Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şanlı: Polisi dolandırıcı zannettim

        Soner ÖZCAN/ANTALYA

        Antalya’da 29 Temmuz’da, Akdeniz Üniversitesi’nde yapılan FETÖ operasyonunda gözaltına alınıp 2 gün sonra “yanlışlıkla gözaltına alındığı” söylenerek serbest bırakılan İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şanlı, yaşadıklarını Habertürk’e anlattı.

        Sabaha karşı evine gelen polisleri dolandırıcı zannettiğini belirten Şanlı “FETÖ üyeliğiyle suçlandığımı arama ve gözaltı kararı olduğunu söylediler” dedi.

        FETÖ üyeliğiyle suçlanınca şaşırdığını belirten Şanlı, Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şubesi kurucusu ve Antalya Çağdaş Eğitim Destekleme Vakfı kurucu başkanı olduğunu söyledi.

        Evinde ve işyerinde arama yapıldığını, cep telefonları ile bilgisayarlarına el konulduğunu anlatan Şanlı şu bilgileri verdi: “Terör şubesine götürüp sorguladılar.

        Hazır bir soru metni vardı. ‘FETÖ’ye üye misiniz? Abla-abi kelimeleri size ne ifade ediyor? Paralar nasıl toplanıp dağıtılıyordu? İlk nerede bağlantı kurdunuz?’ gibi sorular sordular. Ardından serbest bırakıldığımı söylediler. Özür dilenmiş. Dava açmayacağım.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa