Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Akademisyenlere FETÖ operasyonu

        Nihat ULUDAĞ, Hasan ATMACA /HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        İstanbul Üniversitesi'ne düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda aralarında profesör ve öğretim görevlilerinin de bulunduğu 31 kişi gözaltına alındı.

        İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'nin İstanbul Üniversitesi'ndeki yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi.

        İstanbul, Tekirdağ, Denizli, Kocaeli ve Kırklareli'nde yapılan eş zamanlı operasyonlarda, aralarında profesörlerin de bulunduğu 31 akademisyen gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde ve İstanbul Üniversitesi'ndeki çalışma ofislerinde aramalar yapıldı.

        10 ADET 1 DOLARLIK BANKNOT ELE GEÇİRİLDİ

        Akademisyenlerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda belge, örgütsel doküman, dijital meteryaller ve örgüt lideri Fethullah Gülen tarafından okunarak gönderildiği ileri sürülen zarflar içerisinde 10 adet 1 dolarlık banknot ele geçirildi.

        Yürütülen soruşturmada, FETÖ/PDY terör örgütü üyelerinin okumuş 1 dolarlık banknotu aynı zamanda örgütsel kimlik olarak da kullandığı belirlenmişti.

        HARRAN ÜNİVERSİTESİ'NDE 21 GÖZALTI

        Darbe girişiminin ardından Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dün gece Harran Üniversitesi'ne yönelik operasyon düzenledi. FETÖ ile bağlantılı oldukları iddia edilen öğretim üyelerinin çeşitli fakülte binalarındaki odaları ile lojmanlarda arama yapıldı. Sabaha karşı tamamlanan aramaların ardından uzun yıllar Harran Üniversitesi'nin genel sekreterliğini vekaleten yürüten Prof. Dr. Hasan Türkmen, İlahiyat Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Elmalı, Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi eski Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Can Kürkçüoğlu ile Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Yaşar'ın da bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.

        Polisin üniversitede arama yaptığı yerler arasında Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunduktan sonra Harran Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'ne geçiş yapan ve bir süredir ABD'de bulunan Doç. Dr. Ahmet Sait Yayla'nın odası da bulunuyor.

        SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ'NDE 79 KİŞİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) görevli 19'u idari, 60'ı akademisyen toplam 79 kişinin açığa alındığı bildirildi. (AA)

        BAYBURT ÜNİVERSİTESİ'NDE 11 PERSONEL AÇIĞA ALINDI

        Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun tarafından yapılan açıklamada; Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma neticesinde 5 personelin daha önce görevden uzaklaştırıldığı hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi:

        "Ülkemizde 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişimi sebebi ile üniversitemizdeki soruşturma çerçevesinde Bayburt Üniversitesinde 20 Temmuz 2016 tarihinde 3 akademik 2 idari toplam 5 kişi görevden uzaklaştırılmıştı. Bugün ise 9 idari 2 akademik personel daha açığa alınmıştır. Böylece toplam 5'i akademik olmak üzere 16 kişi görevlerinden el çektirilmiştir. Hassas ve adil olarak sürdürdüğümüz çalışmalarımıza hızla ve titizlikle devam edeceğiz. Kararlılıkla bu süreci tamamlayacağız. Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Bayburt'tan ve ülkemizin yarınlarını yetiştiren üniversitemizden de bu yapıyı temizleyeceğiz." (CİHAN)

        DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE FETÖ/PDY OPERASYONU: 70 GÖZALTI

        Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde FETÖ/PDY darbe girişimi soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda aralarında akademisyenlerin de bulunduğu 70 kişi gözaltına alındı. Dicle Üniversitesi'nde dün gece saatlerinden başlatılan operasyonların devam ettiği öğrenildi.

        Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında aralarında rektör ve rektör yardımcılarının da bulunduğu 56 akademisyen YÖK kararıyla görevden alınmıştı. Haklarında gözaltı kararı verilen akademisyenlere yönelik Diyarbakır Emniyeti Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri tarafından operasyon başlatıldı.

        Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında akademisyenler ve idari kadrodan kişilerin bulunduğu 70 kişi gözaltına alındı. Üniversitede dün gece saatlerinden başlatılan operasyonların devam ettiği öğrenilirken, gözaltına alınanların sorgulanmak üzere TEM şubeye götürüldüğü belirtildi.

        Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan Dicle Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç tutuklanmıştı. (Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa