Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Savaş uçakları, yolcu uçağı ile burun buruna gelmiş

        Veysi İPEK / DİYARBAKIR

        Darbe girişiminde bulunanlara destek verdikleri şüphesiyle Diyarbakır'da gözaltına alınan aralarında 2 generalinde bulunduğu yaklaşık 200 asker ve polisin sorgusu sürüyor. Gözaltına alınan ve 90 kişi ile birlikte adliyeye sevk edilen Diyarbakır 16. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beylibey adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Darbecilerin çantasında çıkan listede yer alan "sıkıyönetim mahkemesi" listesinde adı bulunan 10 hakim ile Diyarbakır Adliyesi'nde görev yapan 17 hakim ve savcı ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. İşlemleri tamamlanan hakimlerden 3'ü tutukanırken, 1'i hakkında da adli kontrol kararı verildi.

        YOLCU UÇAĞINA ÇARPACAKLARDI

        Öte yandan darbe girişimi sırasında F-16'larla Ankara'ya giderek darbeye girişimine destek veren 5 uçağın pilotları ile askeri personelde savcılıkta ifade verdi. Pilotlar tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken, uçaklara bomba ve mühimmatları yükleyen 3 astsubay "Bize emir verildi, yükledik" sözleri üzerine adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde pilotlara, saldırıyla katılıp katılmadığı soruldu. İzinsiz kalkış yaptıkları ve kulenin uyarısına telsizlerini kapatarak saat 22.20 havalanan pilotların, İzmir-Diyarbakır seferini yapan ve iniş izni isteyen bir yolcu uçağı ile burun buruna geldiği ortaya çıktı. Ankara semalarında dolaşan 5 uçak daha sonra Akıncı Hava Üssü'ne indiği belirlendi.

        GENERAL TESLİM OLDU

        Hakkında yakalama kararı çıkarılan Diyarbakır 8. Ana Jet üs Komutanı Tuğgeneral Deniz Kartepe de polise teslim oldu. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu süren Kartepe'nin de gece geç saatlerde hakim karşısına çıkarılması bekleniyor.

        Bu arada, Diyarbakır'da görev yapan İçişleri Bakanlığı'nca açığa alınan 332 polisten 84'ü gözaltına alındı. Aralarında şube müdürlerinin de bulunduğu 84 kişinin sorgusu da Diyarbakır Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sürüyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa