Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Adalet Bakanı'ndan 'Gülen' ve 'idam' açıklaması

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen'in ABD'den iadesi konusunda, hem Cumhurbaşkanlığı, hem Başbakanlık, hem de Dışişleri Bakanlığı düzeyinde, "Birisi Ankara'da. Oradan istendi. İstanbul 14. Ağır Ceza'da iki dosya istendi, Bursa Ağır Ceza'da bir dosya var oradan istendi" dedi.

        Bozdağ idam tartışmalarına ilişkin ise, "Milletimizin mesajlarını AK Parti hükümetleri değer vermiştir, sırtını dönmemişti. İdam konusunu görmezden gelmemiz, arkamızı dönmemiz beklenemez. Bu değerlendirilecektir" ifadelerini kullandı.

        Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen'in iadesi ve idam tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

        Bozdağ, şunları kaydetti:

        "Açılmış davalar, devam eden soruşturmalar vardı. Başbakanımızın da ifade ettiği gibi 4 ayrı dosyadan ABD'den iadesi istenmiştir. ABD'ye iletilmek üzere hem İçişleri, hem Dışişleri Bakanlığı'na gönderilmiştir elektronik ortamdan ABD'de ilgili yerlere iletilmiştir. Biz ABD'den değerlendirmeleri yaptıktan sonra iadesini beklediğimizi ifade etmek isterim.

        Halkımızın idamı istemesi yönünde meydanlarda, şehit cenazelerinde talepleri var. 'TBMM bu yönde karar alırsa imzalarım' dedi Sayın Cumhurbaşkanımız. 'Bu yöndeki mesajları görmezden gelemeyiz' dedi Sayın Başbakan. Bu yönde çalışmalar yapıldıktan sonra değerlendirilir.

        Sayın Başbakan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüştü. MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli ile görüşecek. Gereken paylaşım yapılmıştır. Sonuçlarını göreceğiz. Milletimizin mesajlarını AK Parti hükümetleri değer vermiştir, sırtını dönmemişti. İdam konusunu görmezden gelmemiz, arkamızı dönmemiz beklenemez. Bu değerlendirilecektir.

        Devam eden soruşturmalar var. Birisi Ankara'da. Oradan istendi. İstanbul 14. Ağır Ceza'da iki dosya istendi, Bursa Ağır Ceza'da bir dosya var oradan istendi. Fethullah Gülen'in emir komutasında gerçekleştirilen darbe girişimiyle ilgili soruşturma devam ediyor. Böylesi büyük bir soruşturma nedeniyle bunun 1-2 gün içerisinde bitirilmesi kolay değil. Bu darbe teşebbüsüyle ilgili bunu belli bir prosedüre uygun götürmemiz gerekiyor. Dosyanın teşekkülü lazım. Dosya tamamlandıktan sonra kendilerine ayrıca iletilecek. Biz ABD'ye Fethullah Gülen'in iadesini hem Cumhurbaşkanlığı, hem Başbakanlık hem Dışişleri Bakanlığı düzeyinde iade ettik. Yakalanması ve tutuklanmasını talep ettik.

        Yeterli delil istendiği kadar var. Ortada deliller var. Darbe teşebbüsü konusunun ispata ihtiyaç yok. Darbe girişimi Fethullah Gülen'in emir komutası altında yapıldığı, bunun dışında en ufak şüphe yok. TSK içinde vatansever, anayasa, hükümete bağlı askerlerimiz açısından şüphe yok. Bu kalkışmayı yapanlar, içerisinde olanlara baktığımızda devletin elindeki bilgilerle yüzde 100 örtüşüyor. bilgiler, deliller, Fethullah Gülen'in talimatı üzerine, bu örgüt tarafından organize edildiği, tartışmadan varestedir. Bunun dışındaki laflar lafı güzafla çarpıtmadır. Herkes kim var, kim yok biliyor."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa