Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Öğretmenlerin yıllık izinleri iptal olacak mı?

        Darbe girişiminin ardından Başbakan Binali Yıldırım tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'nin de yayımladığı kamu çalışanlarının izinlerinin iptali sonrası, öğretmenler yaz tatilinin sonlanıp sonlanmadığıkonusunda sorgulamalara başladı. İşte öğretmenlerin yaz tatili ya da diğer bir deyişle yıllık izinlerihakkında bazı bilgiler...

        Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla yayımlanan genelgede "Tüm kamu çalışanlarının ikinci bir emre kadar yıllık izinleri kaldırılmıştır. Söz konusu kamu çalışanlarından halen izinde bulunanlar en kısa sürede görevleri başına döneceklerdir. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim. Kamu görevlilerinin yurtdışına çıkışları yasaklanmıştır" ifadeleri yer almıştı.

        Bunun üzerine kendi izinlerinin iptal olup olmadığını merak eden öğretmenler bağlı oldukları Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla bilgi almak istedi.Öğretmenlerin izinleri ile ilgili ise henüz okul idaresine gelen resmi bir yazı olmadığı belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı kaynakları ve eğitim çevreleri, öğretmenlerin yaz tatilinde olduğunu belirterek bunun 'yıllık izin'den farklı değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Söz konusu kararın okul idarecileri için geçerli olabileceğini söyledi. Ancak Milli Eğitim'den konuya ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.

        MEVZUATA GÖRE ÖĞRETMENLERİN YILLIK İZİN SÜRELERİ

        Madde 10- Öğretmenler yaz ve dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar. Bunlara ayrıca yıllık izin verilmez. Kendilerine ikinci görev olarak okul ve kurum yöneticiliği verilenler ile öğrencisi olmayan eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin yıllık izin süreleri, hizmet sürelerine göre birinci fıkrada belirtildiği gibidir.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa