Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Marmaris'te kaçan 10 asker yakalandı, arazide mühimmat ele geçirildi

        Kadir TAMER/ MUĞLA

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından kaldığı otele düzenlenen ve 2 polis memurunun şehit düştüğü saldırıyı gerçekleştiren askerlerden 10'u Marmaris ve İzmir'de yakalandı. Saldırıyı gerçekleştiren askerlerin otele gelme anları ve mevzilenmeleri, sabah da buradan ayrılmaları güvenlik kameralarınca kaydedildi.

        Helikopterle Cumhurbaşkanın açıklama yaptığı otelin yakınına indirilen askerlerin toplu halde otellerin arasındaki ara yollardan tam teçhizatlı ilerledikleri görüldü. Bir grup asker, 5 yıldızlı Case De Maris Otel'in ön kapısından içeri girdiği gözlendi. O sırada polis tarafından açılan ateş ile askerlerin siper alması görüntülere yansıdı. Askerler ve polis ekiplerini çatışmaları da görüntüye yansıdı. Kimliği belirsiz 3 sivile silah doğrultulduğu görüldü. Sabah saat 06.15'da darbe girişimindeki askerler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yaptığı Grand Yazıcı Mares Otel'in, karayoluna bakan malzeme kapısından dışarı çıktı. Marmaris-İçmeler Karayolu'ndan karşı şeride geçen askerler, ormanlık alana girdi. Öncesinde, beraberinde gelen silah doğrulttukları sivilleri saldı. Arka arkaya dizili halde yürüyen bu askerler, ormanlık alanda gözden kayboldu.

        Muğla Valiliği de saldırıya ilişkin ihbar üzerine operasyon başlatıldığını açıkladı. Valiliğin açıklamasında şu bilgilere yer verildi: "Jandarma Komando birliklerince 17 Temmuz tarihinde saat 13.15 sıralarında devam eden operasyon kapsamında, Marmaris İlçesi Sakızlı Tepe ve tepenin kuzeyinde yapılan arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında; 1 Adet HK 416 Piyade Tüfeği, 1 Adet Glock tabanca, 1 adet bomba atar, 44 adet bomba atar mühimmatı, 8 adet el bombası, 23 adet kompozit başlık, 5 adet silah üstü gece görüş dürbünü, 34 adet M16 şarjörü, 14 adet tabanca şarjörü, 12 adet el telsizi, 736 adet M16 fişeği ve muhtelif askeri malzemeler ile sıhhıye malzemeleri ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa