Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DAEŞ'çi denilen kişi tiyatro oyuncusu Ali Nuri Türkoğlu çıktı

        HABERTÜRK

        15 Temmuz günü sosyal medyada paylaşılan fotoğraf tartışma yaratmıştı. Yaralı askeri taşıyanların DAEŞ militanı olduğu iddia edilmişti ama gerçek öyle değildi. O kişilerden biri tiyatro oyuncusu Ali Nuri Türkoğlu idi...

        15 Temmuz günü Boğaziçi Köprüsü darbeci askerler tarafından kapatılmıştı. Vatandaşlar tankların önüne geçmek için oraya gitti. Tiyatro oyuncusu Ali Nuri Türkoğlu da bir arkadaşı ile birlikte köprüdeydi. Her şey sabaha karşı askerlerin teslim olması üzerine yaşandı.

        "BİZİ IŞİD'Lİ YAPTILAR"

        Türkoğlu o anları böyle anlattı: "Bir an aşırı kalabalık birikti. Sebebini anlayamadım. Dediler ki sniper indi. Asansörden inerken sniper yakalamışlar. Koştum, nasıl koştuğumu bilmiyorum. Yerde insanların bir şeyi tekmelediğini gördüm. Kalabalığa daldım, bir tane adam ellerini germiş üzerine kapaklanmış "Yapmayın" diye bağırıyor. O IŞİD'li diye yargısız infaz ettikleri kardeşler de çıkmışlar refüjlerin üzerine "Yapmayın, bizim dinimizde bu yok" diye bağırıyorlar. Askerin kıyafetinden tutulacvak bir yer yok, sıyrılmış üzerinden. Maalesef kan revan içinde. Üzerinde kırık çıkık olma ihtimaline karşı da kıyafetini sedye gibi kullanıyoruz. Biz bunu ilk yardım dersinde gördük. O IŞİD'çi dedikleri kardeşler açtılar koridorları."

        Türkoğlu,tehdit mesajları aldığını ve rol gereği bıraktığı sakalını kesmek zorunda kaldığını açıkladı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa