Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik PKK'nın bombacısı Silvan'da öldürüldü

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR

        Diyarbakır'ın Silvan İlçesi kırsalında üst düzey sorumların da arabulunduğu örgüt üyelerinin tespit edilmesi üzerine başlatılan operasyon 16 Temmuz'da tamamlandı. 16 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan'da 2 gün süren operasyonda PKK'ya ağır darbe vuruldu.

        BOMBALI ARAÇLARI HAZIRLIYORDU

        İlçe kırsalındaki çatışmada 3 PKK'lı öldürüldü. PKK'lılardan birisinin bombalı araçları ve el yapımı patlayıcıları hazırlayan terörist olduğu belirtildi. Öldürülenler arasında da bir de keskin nişancı bulunuyor. Örgütle işbirliği içinde olduğu ileri sürülen 24 kişi ise gözaltına alındı.

        4 ARAÇ VE PLAKALAR ELE GEÇTİ

        PKK'lılar tarafından farklı bölgelerden gaspedilip Silvan kırsalına getirilerek, bombalı saldırılarda kullanıldığı tespit edilen 4 araç ele geçirildi. Ayrıca resmi ve özel plakalar bulundu.

        17 TNT KALIBI

        Operasyon bölgesinde yapılan aramalarda; 12 silah, 4 el bombası, 1071 mermi ve mühimmat, 20 şarjör, 5 anti tank roket mühimmatı, 5 anti tank roket mühimmat sevk fişeği, 17 TNT kalıbı ve EYP yapımında kullanılan çok sayıda malzeme, telsiz, dürbün, gece görüş cihazları ele geçirildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa