Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İzmir'de darbe girişimi sırasında sala okuyan müezzine saldırdılar

        Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup askerin geçen 15 Temmuz akşamı darbe girişiminde bulunmasının ardından, İzmir'in Narlıdere İlçesi'nde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatıyla sala okuyan müezzin 49 yaşındaki Mehmet Kuzgun'un bazı sivil kişilerin saldırısına uğradığı ortaya çıktı.

        Müezzinin görev yaptığı caminin imamı 48 yaşındaki Nusret Cengiz, "Arkadaşımız kendisine iletilen talimatı yerine getirmiştir. Sala uygulaması bizim tarihimizin önemli uygulamalarından bir tanesidir. İzmir'in Yunan işgaline uğraması sırasında bütün minarelerden sala okunmuş, birlik ve beraberlik çağrısında bulunulmuştur" dedi. Darbe gecesi saldırı olayının yaşandığı anlar ise caminin güvenlik kameralarınca kaydedildi.

        Darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı camilerde görev yapan imamlara mesaj yoluyla sala okunması talimatını verdi. Narlıdere İlçesi'ndeki Kutlu Yalvaç Camisi müezzini Mehmet Kuzgun, salayı okuduktan sonra kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı. Kuzgun'un dövüldüğü anlar ise caminin güvenlik kameralarınca görüntülendi. Görüntülerde salayı okuyan Kuzgun'a saldıran kimliği belirsiz kişilerin, daha sonra ellerindeki taşlarla caminin camlarını kırdıkları görülüyor. Olaydan sonra şüpheliler kaçarken, müezzin Kuzgun Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne giderek tedavi oldu.

        'BİZE VERİLEN TALİMATI YERİNE GETİRDİK'

        Saldırı sonrasında üzgün olduklarını belirten Kutlu Yalvaç Camisi imamı Nusret Cengiz şunları söyledi:

        "Sala uygulaması bizim şanlı tarihimizin önemli uygulamalarından bir tanesidir. İzmir'in Yunan işgaline uğraması sırasında bütün minarelerden sala okunmuş, birlik ve beraberlik çağrısında bulunulmuştur. Ben Çanakkaleli'yim, Çanakkale ruhunu anlamaya çalışanlardan biriyim. Çanakkale Savaşı'nda, Kurtuluş Savaşı sırasında tabyalarımızda sala sesleriyle milletimiz uyandırılmıştır. Aynı şekilde milletimize ve devletimize hıyanet içerisinde bulunan hainlerin saldırısı sonrasında Diyanet İşlere Başkanlığı'mız bu uygulamayı devreye sokmuştur. Bize gece yarısı gelen mesajla talimatı yerine getirdik. Müezzin arkadaşımız salayı verdikten sonra bu alçakça duruma maruz kalıyor. Allah bu kişilere hidayet versin. Bu kişilerin bir an evvel bulunup cezalarını çekmesini diliyorum."

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa