Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Darbe girişimine karşı kritik hamle: Org. Ümit Dündar

        15 Temmuz darbe girişimi sırasında en kritik hamlenin 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'dan geldiği ortaya çıktı.

        Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları rehin alınmışken, darbenin başarıya ulaşmasını önleyen hamle 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’ın Genelkurmay Başkanlığı’na atanması oldu. Başbakan Binali Yıldırım’ın imzasıyla vekil olarak atanan Dündar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’ten ayrılarak İstanbul'a gelmesi, güvenliğinin sağlanması ve sonraki askeri komuta sürecinde çok önemli rol oynadı.

        MİT DEŞİFRE ETTİ, DARBE ÖNE ÇEKİLDİ

        Güvenlik uzmanı Mete Yarar'ın aktardığı bilgilere göre, darbe sabaha karşı yapılacaktı. Daha öncesinde Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, MİT ve Cumhurbaşkanı'nı devre dışı bırakıp sabah saat 05.00'te darbeyi duyuracaklardı. Ancak MİT, gelişmeleri deşifre edince, planları öne çektiler.

        KRİTİK 15 DAKİKA

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tatilini geçirdiği Marmaris'teki oteline doğru İzmir'den dört helikopter havalandı. Telsiz konuşmalarında "İnlerimize gireceklerdi, inlerine girmeye gidiyoruz" sözlerini yakalayan MİT ekipleri Cumhurbaşkanı Koruma Müdürü'ne haber veriyor. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı otelden hareket ediyor, 15 dakika sonra ise darbecilerin helikopterleri geliyor.

        DARBE TELEFONU

        Bu sırada İstanbul'da da hareketli dakikalar yaşandı. Darbeciler, 1. Ordu Komutanını Ümit Dündar'ı arayarak "Bize katıl" dedi. Dündar buna karşılık 'Bir düşüneyim' diyerek telefonu kapattı veCumhurbaşkanı'nı arayarakdurumu bildirdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa