Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda deneme uçuşu

        HakkariYüksekova'da terör olayları nedeniyle uçak seferlerinin durdurulduğu Selahaddin Eyyubi Havalimanı, 11 aylık aranın ardından yapılan deneme uçuşuyla yeniden açıldı.

        13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" ile çukur, barikat ve teröristlerden temizlenen ilçede, hayatın normale dönmesi için yürütülen çalışmalar devam ediyor.

        Terör saldırıları nedeniyle mağdur olan vatandaşların yaralarının sarıldığı ilçede, ekonominin düzeltilmesi konusunda da adımlar atılıyor.

        26 Mayıs 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından açılışı gerçekleştirilen ancak 73 gün sonra terör saldırıları nedeniyle uçuşlara kapatılan Selahaddin Eyyubi Havalimanı, akşam saatlerinde Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla yapılan deneme uçuşuyla yeniden açıldı.

        Uzun aranın ardından gelen uçağı sevinçle karşılayan havalimanı çalışanları, uçakla öz çekim yaparak fotoğrafları ailelerine gönderdi.

        Test uçağıyla ilçeye gelen heyetin gerekli kontrollerini tamamlamasının ardından havalimanının normal seferlere açılacağı bildirildi.

        Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı Müdürü Yaşar Saydut, gazetecilere yaptığı açıklamada, havalimanı hizmete açıldığı günden itibaren tarifeli Ankara ve İstanbul seferlerinin yapılmaya başlandığını anımsattı.

        Havalimanında 5 Ağustos 2015'ten itibaren seferlerin durdurulduğunu bildiren Saydut, şöyle konuştu:

        "Bu durdurulma havalimanından kaynaklanan bir sıkıntı değildi. Bu süre zarfında da havalimanını sürekli açık tuttuk. Kış şartlarında bi̇le havali̇manı pi̇stimizi sürekli̇ temi̇zleyerek hazır beklettik. Operasyonlar döneminde bile havalimanımız 24 saat açıktı. Bugün itibarıyla THY'nin bir test uçuşu gerçekleşti. Bu da uçak seferleri için önemli bir adımdır. İlçemize hayırlı olsun. İnşallah devamı gelecek. Havalimanımız tüm personel ve ekipmanımızla hazırdır. Uçak seferlerinin yapılacağı havalimanlarında pilotlar önceden test amaçlı uçuşlar yapar. Bu sefer de onlardan biri. Havalimanımızın, uçak seferlerinin yapıldığı zaman dilimindeki potansiyeli gayet iyiydi. Haftada 10 sefer olmasına rağmen 73 günde toplam 216 uçak seferi gerçekleştirdi. Bu seferlerde 24 bin 177 yolcu sayısına ulaştık. Bu da bizim için güzel bir rakam. Daha da ilerilere gideceğimize eminim."

        Güvenlik ve personele yönelik yatırımların devam ettiğini ifade eden Saydut, havalimanının güvenliği açısından tüm çevresini 2,5 metre uzunluğundaki beton duvarlarla kapattıklarını ifade etti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa