Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Rize'de kaybolan İsmail Yetimoğlu'nu tüm köy arıyor

        Rize’nin Kalkandere İlçesi'nde İkizdere deresinde odun toplarken kaybolan 77 yaşındaki İsmail Yetimoğlu için Ankara'dan gelen Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ekiplerinin arama çalışması netice alınamaması üzerine sona erdirildi. Köylüleri, yaşlı adamı bulmak için derede arama çalışması başlattı.

        Olay 22 Mayıs tarihinde Ormanlı Köyü yakınlarında yaşandı. Odun toplamak için İkizdere Deresi kenarına inen İsmail Yetimoğlu kayboldu. Dere sularına kapılarak kaybolduğu sanılan Yetimoğlu'nu bulabilmek için yapılan çalışmalar sonuç vermedi. Önceki hafta, Kalkandere İlçesi yol ayrımında toplanan 15 kişilik JÖAK timi de botla suya inerek, İkizdere Deresi'nde arama çalışması başlattı. AFAD ekiplerinin de eşlik ettiği ve 3 gün süren arama çalışmaları netice alınamaması üzerine sona erdirildi.

        TÜM KÖY SEFERBER OLDU

        Arama çalışmalarının durdurulması üzerine İsmail Yetimoğlu’nun yakınları ile onlara destek veren Ormanlı Köyü sakinleri derede arama çalışması başlattı. Su seviyesi azalan dereye giren vatandaşlar ellerindeki sopalarla kayaların altını kontrol ediyor, vadinin her iki yakası boyunca arama yapıyor.

        "BABAMI BULANA KADAR ARAYACAĞIM"

        Babasını arayan Yakup Yetimoğlu, JÖAK timlerinin çekilmesinden sonra kendilerinin köylülerin de desteği ile arama çalışması başlattığını belirterek, “Kendi mücadelemizi veriyoruz. Devletimizin de desteği oldu ama bir yere kadar. Bir süre sonra tek başınıza kalıyorsunuz. Babamı bulana kadar arayacağım. Devletimizin de yanımızda olmasını bekliyorumö dedi. İkizdere deresi üzerindeki hidroelektrik santralin ikaz ve uyarı yapmadan aniden baraj kapaklarını açması sonucu babasının sulara kapıldığını öne süren Yetimoğlu, “HES şirketleri kafalarına göre suyu bırakıyor, kesiyor. Babam yaşlıydı ve su sesini duyamadı. Yaz aylarında çocuklar dereye iniyorlar. Burada tehlikeler yaşanacak. Birileri bana hiç suçum günahım yokken bir fatura kesti. Sıra bana geldi ve şimdi ben birilerine fatura keseceğimö diyerek olaydan sorumlu tuttuğu HES şirketine yönelik tepkisini dile getirdi.

        İsmail Yetimoğlu’nun yeğeni Mehmet Yılmaz’da, “Evde rahat duramıyoruz, huzursuzluk oluyor. İnip derede arama yapıyoruz. Devletimizde de aradı ama bulamadık. Ama aramaya devam edeceğizö dedi. İsmail Yetimoğlu’nun kardeşi Nusret Yılmaz ise derede her gün arama yaptıklarını belirterek, “Bu olay İkizdere’de ilk değil. Bu HES’ler dereyi kurutuyor, sonra aniden büyük bir su geliyor. Yazın herkes bu derenin kenarına iner. Böyle olursa bu üzücü olaylar devamö diyerek önlem alınmasını istedi.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa