Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik PKK'nın hain İzmir planı Nusaybin'de bulundu

        İzmir'de, PKK'nın yapmayı planladığı sokak saldırılarının hain plan krokileri, halen sokağa çıkma yasağının devam ettiği 1440 kilometre uzaklıktaki Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde ortaya çıktı. Teröristlerin kullandığı binadaki gizli bölümlerden ele geçirilen krokiyi inceleyen istihbarat birimleri, Çiğli'deki çocuk parkında, plastik boru içerisinde toprağa gömülü silahları buldu.

        Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, teröristlerin kullandığı bir eve yapılan baskında, İzmir'de yapılması düşünülen hain plan ortaya çıkartıldı. Binada arama yapan güvenlik güçleri, gizli bölümlerde kağıt parçaları üzerine yazılı mesajlar ile krokiler buldu. Nusaybin'deki örgüt evinde bulunan krokileri inceleyen istihbarat birimleri, 1440 kilometre uzaklıktaki İzmir'de gömülü silahların, izine ulaştı.

        Üzerinde, "Tesis durağından indiğinde, parkı 20 metre geçiyorsun, istinat duvarları çıkıyor. Birinci duvar değil, ikinci duvar dibinden, iki duvar arasında tabela var (içeriye girmek yasaktır). Gömme ikinci duvarın sonunda, tel örgünün başladığı yerde. Direğin bitişiğinin arkasında ağaç var. Gömme. (5.3. 2015'te) Fuat tarafından yapıldı. 5 Otomatik tüfek, yüz mermi. (2000 dolar verildi)" yazan krokinin çözülmesinden sonra silahların, çözüm sürecinin devam ettiği 2015 yılının Mart ayında gömüldüğü tespit edildi.

        Krokiye göre silahların, Çiğli Egekent bölgesindeki spor tesislerinin ve çocuk parkının yanında gömülü olduğu saptandı. Tuzaklanmış bomba olabileceği ihtimaline karşı uzman ekiplerin incelediği alanda başlatılan kazıda, 115 santim uzunluğundaki plastik su borusu içerisinde krokide anlatıldığı gibi, otomatik av tüfekleri ile fişekler ele geçirildi.

        PROVAKASYON AMAÇLI SALDIRI İÇİN, AV TÜFEKLERİ GÖNDERİLMİŞ

        Emniyet yetkilileri, kalaşnikof gibi terör örgütü elemanlarının kullandığı uzun namlulu silahlar yerine otomatik av tüfeklerinin gömülmesinin, provakatif amaçlı saldırıların yapılacağının göstergesi olduğunu belirtti. Teröristlerin, çok farklı hemşehri derneklerinin de yoğun olarak bulunduğu Çiğli İlçesi'nde, vatandaşlar arasında kaos ya da gerilim yaratmak amacıyla, kahvehane ile dernek binası baskınlarını yapmayı planlandıkları ileri sürüdü. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, şimdi bu silahları saklayan Fuat adlı terör örgütü elemanı ve yardımda bulunan kişileri araştırdığı açıklandı.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa