Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı HDP'liler hakkındaki 30 fezleke Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi

        Milletvekili dokunulmazlıklarını kaldıran Anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmesi sürecinde Adalet Bakanlığı'nda bulunan ve henüz meclise sevk edilmeyen HDP milletvekillerine ait 30 fezleke, işlem yapılmak üzere Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

        Milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıran geçici anayasa değişikliğinin onaylanması ardından hazırlanan fezlekeler savcılıklara ulaşmaya başladı. Anayasa değişkliği teklifinin kabul edilmesi sürecinde Adalet Bakanlığı'nda bulunan ve henüz meclise sevk edilmeyen HDP milletvekillerine ait 30 fezleke Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

        Savcılık yetkilileri, fezlekelerin anayasa değişikliği kapsamında olmasından dolayı meclise sevk edilmeden direk Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiğini söyledi. TBMM'de bulunan ve Anayasa değişikliğinin onaylanması ardından Adalet Bakanlığı'na gönderilen yaklaşık 130 fezlekenin de tasnif edildikten sonra Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderileceği belirtildi.

        Yetkililer, milletvekillerine ait 160 fezlekenin Diyarbakır'a ulaşması ardından yasal sürecin başlayacağını ve şüphelilere ifade için çağrı kağıdı gönderileceğini söyledi. Savcının, şüpheli milletvekillerinin ifadelerinin alınması ve soruşturmalara ilişkin kanıtların toplanması ardından takipsizlik kararı verebileceği gibi iddianame de hazırlayabileceği belirtildi. İddianame hazırlanması durumunda yargılamanın suç mahalinde bulunan mahkemelerde yapılması bekleniyor.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa