Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Seogu Lee: Saldırganlar sizi temsil etmiyor

        Sami AKBIYIK / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Beyoğlu Firuzağa’da geçtiğimiz cumartesi gecesi Radiohead grubunun tanıtımı sırasında bir grubun saldırısına uğrayan Velvet Indieground Plak dükkânının işletmecisi Güney Koreli Seogu Lee yaptığı açıklamada, “Saldırganların Türkleri ve Müslümanları temsil ettiklerini düşünmüyorum. Lütfen onların adına özür dilemeyin” dedi. Lee, olayın başlamasına bir kadına yönelik saldırının neden olduğu iddialarını da yalanladı. İşyerinin Facebook sayfasından açıklama yapan Lee, 6 yıldır Türkiye’de yaşadığını ve Türkiye toplumunu tanıdığını söyledi.

        ‘NEDEN ŞİKÂYET ETMEDİLER?’

        Lee, olay anında dükkânın içinde olduğunu ve dışarıda ne yaşandığını bilmediğini kaydetti. Lee, “Bu insanlar sadece farklı görüşte olduğu için birine hakaret edecek insanlar değiller. Öyle bir durum yok ancak eğer gerek olursa ifade verecekler. Laf atma durumu yaşandıysa saldırganlar neden içeri girip beni darp ettiler ve beni dışarı çıkararak hakaret ettiler? İçeri girmek yerine durumu bana veya polise şikâyet edebilirlerdi” dedi. Taşkınlık çıkaranların küçük bir grup olduğunu kaydeden Lee, “İnanıyorum ki hakiki Müslümanlar diğer dinlere göre daha fazla tolerans sahibidirler. 6 yıldır Türkiye’de yaşayan biri olarak yeteri kadar toplumu tanıdım. Her ülkede savaşmamız gereken bu gibi aptallar vardır. Bu olay, bütün ülkeyi suçlamak için kullanılmamalı” diye konuştu.

        ‘DEHŞETE DÜŞTÜK’

        Lee, “O gece yaşanan korku ve şok, sadece bana değil, o talihsiz geceye katılan, müziğin gücüne ve sevgisine inanan tüm müzikseverlere acı verdi, dehşete düşürdü ve üzdü” dedi. Olayla ilgili şimdiye kadar hiçbir gazeteye konuşmadığını ve konuşmayı düşünmediğini de belirten Lee, o akşam hakkında yine de söylenecek çok şeyin olduğunu kaydetti ve “Ama şu an duygularımı ifade edemiyorum. Bizimle aynı yalnızlığı, üzüntüyü hissetmek istiyorsanız lütfen ‘Yalnız ve garip’ yerimi ziyaret edin” ricasında bulundu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa