Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim TEOG YEP puanları ne zaman açıklanacak? TEOG puan hesaplama!

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 27-28 Nisan'da 8. sınıf öğrencilerine gerçekleştirilen TEOG sonuçlarının açıklanmasının ardından merak edilen sorulardan birisi de "TEOG Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP) puanları ne zaman açıklanacak?" oldu. Peki TEOG YEP puanları ne zaman açıklanacak? İşte merak edilen soruların yanıtı haberimizde...

        TEOG YEP PUANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Ortak sınavlarda öğrencilerin aldığı puanlar, 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP) hesaplamasında da kullanılacaktır. Sonuçların açıklanmasının ardından merakla beklenen TEOG puanlarının açıklanacağı tarih MEB tarafından yayınlanan kılavuzla cevap buldu. MEB'in TEOG kılavuzundaki tarihe göre, Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP) 29 Haziran 2016 tarihinde açıklanacak. TEOG puanları açıklandığı an aşağıda verilen linkten ulaşabilirsiniz.

        TEOG PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

        TEOG NEDİR?

        Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı(TEOG), 8.sınıf öğrencileri için yapılmakta olan sınavın kısa adıdır. Öğrenciler TEOG'da, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T. C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava tabi tutulmaktadır.

        TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

        Merkezi ortak sınavlarda alınan puanlar yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecek. Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklı puanların hesaplanmasında; Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji dersleri için dört; T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklı ortak sınav puanı hesaplanacak. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak.

        700 üzerinden hesaplanan TEOG ortak sınav puanın üzerine 6. 7. ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanları eklenip 2’ye bölünerek Teog Yerleştirme puanı elde edilir.

        TEOG Puan Hesaplamayı örnek olarak açıklayacak olursak eğer;

        TEOG ÖRNEK PUAN HESAPLAMA

        1. Merkezi Sınav Puanı: 618.8564

        2. Merkezi Sınav Puanı: 640

        6. Sınıf YBP: 75

        7. Sınıf YBP: 82

        8. Sınıf YBP: 85

        Merkezi Sınavların Ortalaması: 629.4282

        Üç Yıın YBP: 242

        629.4282+242=871.4282

        871.4282/2= 435.7141

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa