Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Atalay Filiz'i yakalayan polis ve ihbarcılara ödül

        İstanbul Tuzla'da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı, 2013 yılında da Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova'yı Ankara'da öldürdüğü iddiasıyla aranan Atalay Filiz, 29 Mayıs'ta İzmir'e geldiği saptanmıştı.

        İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı resmi ve sivil polisler, İzmir'e gelen Filiz için çalışma başlattı. İlk belirlemelere göre Atalay Filiz, 29 Mayıs günü Buca'daki bir internet kafede 4 saat geçirdiği belirlendi. Burada, internette kiralık oda bulan Atalay Filiz, 29-30 Mayıs gecelerini bir üniversite öğrencisinden kiraladığı odada geçiren, ardından da 2 gün üniversite öğrencisi bir gencin Karabaşlar'ın Yeşilyurt semtindekievinde kaldı. Atalay Filiz 31 Mayıs günü, Bodrum'a gideceğini söyleyip kaldığı öğrenci evden ayrıldı.

        Daha 3 kişinin cinayet zanlısı 1 ve 2 Haziran gecelerini, Menderes'in tatil merkezi Gümüldür'de bir evde kiraladığı odada geçirdi. Buradan ayrıldıktan sonra Menders ile Gümüldür arasındaki ormanlık alanda gizlenen Atalay Filiz 12 Haziran günü, Gümüldür'den Menderes'e giden minibüse Şaşal Köyü yakılarındaki ormanlık araziden inip bindi.

        Minibüs içerisindeki yolcu Taha Gürses, katil zanlısı Atalay Filiz'i tanıdı. Filiz kendi tanıyanları fark etmesi üzerine panikle indi. Pasta ustası Taha Gürses, 155'i arayarak Atalay Filiz'i ihbar etti. Minibüsten inip Bulgurca minibüsüne binen Atalay Filiz'i kahveci Mustafa Alsu da (23) 155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak ihbarda bulundu. İhbarlar üzerine harekete geçen Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Atalay Filiz'i kıskıvrak yakaladı. Atalay Filiz son işlediği cinayetin İstanbul'da olması nedeni ile İstanbul'da sevkedildiğiadliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        POLİSLER VE İHBARCILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

        İzmir Valiliği ve İzmir İl Emniyet Müdürülüüğü, Atalay Filiz'in yakalanmasını sağlayan ihbarcılar Taha Gürses, Mutafa Alsu ile Filiz'i yakalayan Menderes İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Karakuş, Komiser Özay Kocabıyık, Polis Memurları; Güray Oruç, Gökhan Şahin, Ceyhan Yıldırım, Kenan Çakı, Hakan Küçükkavaklı ve Serkan Güngör İzmir Valiliği'nde düzenlenen törenle ödüllendirdi. Törene, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Asayiş Şube Müdürü Cevdet Yumuşak, Menderes Kaymakamı Mutafa Ufuk Hasçakal katıldı. Vali Ayyıldız ve Emniyet Müdürü Uzunkaya; Menderes İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Karakuş'a ve Komiser Özay Kocabıyık'a Takdirname verirken polis memurlarına takdirname ve biner liralık ödül verdi.

        İhbarcılardan ilk ihbarı yapan Taha Gürses'e 2 bin lira ikinci ihbarı yapan Mustafa Alsu'ya 4 bin lira verildi. Alsu'ya daha fazla verilmesinin nedeni olarak, Atalay Filiz'i minibüsten inip, başka bir minibüse binene kadar takip edip, 155 Polis İmdat Hattı'na 2 defa bilgilendirdiği için fazla ödül verildiği açıklandı. Öte yandan, daha önce komuoyunda ihbarcı olarak çıkan minibüs şoförlerinin, 155 Polis İmdat Hattı'na ihbarda buluınmadıkları resmi kayıtlara göre Taha Gürses ve Mustafa Alsu'nun ihbarda bulundukları belirtildi.

        İZMİR'E VE TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAKTIR

        Burada konuşan Vali Erol Ayyıdız, ''Suçu ve suçluyu önleyen polis memuru kardeşlerimizi amirleriyle birlikte ve polise bilgi veren vatandaşlarımızı tebrik ediyoruz. Bu örnek davranış İzmir'e ve Türkiye'ye örnek olacaktır. Yapmış oldukları güzel davranış kamuoyuna mal olsun diye bir hediyeleri vermek istedik'' dedi.

        İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ise, ''12 haziran sabahı Atalay Filiz'in yakalanmasında polise bilgi veren Taha Gürses ve Mustafa Alsu vatandaşlık görevini yaptı. Her Türk vatandaşı gördüğü suçu, olumsuzluğu polisle paylaşmaktır. Emniyet görevlilerimiz ise büyük bir titizlikle gelen her ihbar gibi çalışma yapmış ve Atalay Filiz'i yakalamıştır'' dedi.

        İHBARCILAR KONUŞTU

        Ödül sonrası konuşan kahveci Mustafa Alsu, ''Ben vatandaşlık görevimi yaptım. Herhangi bir ödül beklentisi içerisinde değildim. Valilik ve emniyet yetkililleriödüle layık görmüşler teşekkür ediyorum'' dedi. Taha Gürses ise, ''Bir suçlunun yakalanmasında katkım olduğu için mutluyum. Ben kendim için bir ödül istememiştim. Eğer ödül verilecekse bir ay sonra doğacak çocuğum için verilmesini istemiştim. Takdir edip ödül verdiler. İşten çıkarıldım. Sayın Valimiz de bana iş sözü verdi. Çok teşekkür ediyorum'' dedi.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa