Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Murat Sancak'a silahlı saldırı davası başladı

        Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'a düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili 1'i tutuklu 6 kişinin yargılanmasına başlandı.

        Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Turgut Üney, başka suçtan tutuklu olan sanık Hüseyin Çaydavul, tutuksuz sanıklar Fatih Sekman, Zeki Yılmaz ve Çerkezköy K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan SEBGİS sistemiyle başka suçtan tutuklu olan sanık Serdar Bekir Orhan katıldı.

        Müştekiler İsmail Özay ve Mehmet Karar da duruşmada hazır bulunurken, bir diğer müşteki Murat Sancak ise duruşmaya katılmadı.

        Duruşmada tarafların avukatları da hazır bulundu.

        Savunma yapan tutuklu sanık Turgut Üney, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini ifade ederek, ''Bu olayın hiçbir yerinde yer almadım. Yapılan teşhisler bana uymamaktadır. Bu olaydan 2 ay önce ateşli silahla yaralandım. Vücuduma 4 kurşun isabet etti, hastanede tedavi gördüm. Benim karın kaslarım parçalandı, bu nedenle korseyle dolaşmak ve yürümek zorunda kaldım. Korse olmadan yürüyemeyen bir insanın bu olaydan sonra kaçması mümkün değildir. Buna ilişkin hastane raporlarım da vardır, ibraz edeceğiz. Ben böyle bir olay işlemedim. Kimseyi de işlemesi için azmettirmedim. Ben diğer sanıkları genellikle aynı mahalleden oturmamız nedeniyle ve arkadaşım olmaları nedeniyle tanırım'' dedi.

        Sanık Üney, Hüseyin Çaydavul'un evinde otururken emniyetin operasyon yaptığını, Çaydavul ile konuşması sırasında hedefin Barış Kaya isimli şahıs olduğu ancak yanlışlıkla başka bir aracı vurduklarını kendisine söylediğini anlattı.

        Bir diğer sanık Hüseyin Çaydavul, ifadesini hazırlayamadığını belirterek, özel avukatının olduğunu ve avukatıyla görüştükten sonra savunma yapmak için süre istedi.

        Sanık Fatih Sekman da savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini, böyle bir olaya karışmadığını, kimsenin kendisini teşhis etmediğini ve olaydaki aracı kendisinin kullanmadığını belirtti.

        Sanık Sekman, ''Olay sırasında orada olmadığım telefon sinyalinden tespit edilmiştir. Benim emniyette verdiğim ifade de gösterdikleri kişinin Turgut Üney olmadığını 5-6 defa söyledim. Fotoğraflarda benim olduğumu iddia ettikleri kişi ise Okan Karakuş'tur'' diye konuştu.

        Bir diğer sanık Zeki Yılmaz ise Murat Sancak'ı ve diğer sanıkları tanımadığını, Trabzonlular Derneği başkanlığını yaptığını ve yanında birçok sigortalı çalışan işçisinin olduğunu bildirdi.

        Gizli tanık olarak belirtilen bir kişinin beyanları ile bu dosyada yargılandığını anlatan sanık Yılmaz, gizli tanığın kendilerince bilindiğini belirterek, dosyaya konulan tape kayıtlarının incelendiğinde müşterisi ve arkadaşlarıyla yaptığı konuşmaların suçmuş gibi dosyaya konulduğunu söyledi.

        SEGBİS ile cezaevinden video konferans yöntemiyle savunma veren sanık Serdar Bekir Orhan, 20 senedir aynı semtte oturduğunu, sanıkların hepsini ismen ya da sima olarak tanıdığını, olay tarihinde nişanlısıyla birlikte Esenler Kaymakamlığı'na giderek sabıka kaydı aldıklarını, daha sonra eve geçerek kahvaltı ettiklerini ve çektikleri fotoğrafı da annesine yolladığını anlattı.

        Sanık Orhan, olaydaki araçta görünen kişinin Hüseyin Çaydavul olduğunu, ayrıca kendisinin olduğu iddia edilen şahsın ise Okan Karakuş olduğunu öne sürerek, Okan Karakuş ile fiziken benzedikleri için kendisinin gösterildiğini ifade etti.

        Duruşmada söz verilen müşteki İsmail Özay da Murat Sancak'ın geçici olarak şoförlüğünü yaptığını, olay günü Sancak'ın evinden çıkış yaptıklarını, yolda giderken bir aracın kendilerine arkadan çarptığını, durduktan sonra yüzü maskeli bir kişinin elinde silahla arabadan indiğini ve koruma olan Mehmet Karar ile çatıştığını ifade ederek, ''Çatışma en fazla 5 ya da 10 saniye sürmüştür. Aracımda bulunan Murat Sancak dışarı çıkmıştı. Öndeki araçta 4. bir kişi olup olmadığını bilmiyorum. Daha sonra şahıslar araçla kaçtılar, biz de emniyeti aradık. Yaralanmadım ancak olaydan dolayı şikayetçiyim'' şeklinde konuştu.

        Bir diğer müşteki Mehmet Karar da Murat Sancak'ın koruması olduğunu, yolda giderken arkadan bir aracın kendilerine çarptığını ve araçtan inen yüzleri maskeli 2 kişinin kendilerine ateş etmeye başladığını, kendisinin Murat Sancak'ı arabadan çıkartarak saklanmasına yardım ettiğini ve kişilerin yüzlerini görmediğini, şikayetçi olduğunu söyledi.

        Sanık Turgut Üney'in avukatı Hakan Akkoyun, olayın tamamen kurgu olduğunu iddia ederek, müvekkilinin 9 aydır tutuklu bulunduğundan tahliyesini talep etti.

        Müşteki Murat Sancak'ın avukatları, Sancak'ı bir sonraki duruşma hazır edeceklerini söyledi.

        Mahkeme heyeti, başka suçtan tutuklu olan sanık Okan Karakuş'un bir sonraki celse hazır edilmesi için cezaevine ve Adalet Bakanlığı Bilgi ve İşlem Daire Başkanlığı'na gizli tanık olan Jale Ata ve Deniz Arı'nın usulüne uygun olarak dinlenmeleri için yazı yazılmasına karar verdi.

        Tutuklu sanık Turgut Üney'in tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

        İDDİANAMEDEN

        Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Star Medya Grup Başkanı müşteki Murat Sancak'ın 20 Ağustos 2015'te saat 10.00 sıralarında ön koltuğunda koruması Mehmet Karar ve şoförü İsmail Özay ile aracıyla evinden işine gitmek üzere hareket ettiği, Büyükçekmece Çamlıca Caddesi TEM otoyoluna katılım noktasında, gri renkli sahte plakalı bir aracın müştekilerin bulunduğu araca arkadan çarptığı ve aracın durduğu anlatıldı.

        İddianamede, arkadan gelen aracın müştekilerin bulunduğu otomobilin önüne geçerek durması üzerine durumdan şüphelenen koruma Mehmet Karar'ın silahını çekerek araçtan indiği, diğer araçtan inen şüpheliler Turgut Üney ve Serdar Bekir Orhan'ın yüzleri maskeli şekilde müştekilerin bulunduğu aracın ön camına doğru ellerindeki silahlarla hedef gözeterek, çapraz şekilde ateş ettikleri, koruma Karar'ın karşılık verdiği, bir süre çatıştıktan sonra şüphelilerin olay yerinden kaçtıkları belirtildi.

        İddianamede, şüpheliler Turgut Üney'in 3 kez "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs", "suç üstlendirmeye azmettirme" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından 40 yıldan 65 yıla, şüpheli Serdar Bekir Orhan'ın 3 kez "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs", "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından 40 yıldan 63 yıla, şüpheli Fatih Sekman'ın 3 kez "tasarlayarak öldürmeye azmettirme" suçundan 39 yıldan 60 yıla, şüpheli Zeki Yılmaz'ın "tasarlayarak öldürmeye azmettirme" suçundan 13 yıldan 20 yıla, şüpheliler Hüseyin Çaydavul ve Okan Karakuş'un "suçu üstlenme" suçundan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa