Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA | Mardin Midyat'ta bombalı araçlı saldırı düzenlendi: 2 şehit 3 sivil hayatını kaybetti

        Mardin'in Midyat İlçesi'nde Bahçelievler Mahallesi Nusaybin Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğüne teröristlerce bomba yüklü araçla saldırıda düzenlendi. Saldırıda iki kadınpolis şehit oldu, 3 de vatandaş hayatını kaybetti, en az 30 kişi de yaralandı.

        Saldırıdayaralılardan bazıları kaldırıldıkları Midyat Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından çevre illerdeki hastanelere sevk edildi.

        ŞEHİT POLİSLERİN VE SİVİLLERİN KİMLİKLERİ

        Mardin'in Midyat İlçesi'nde şehit olan kadın polis memurlarının kimlikleri belli oldu. Saldırıda olay yerinde şehit olan polis memuru Nefize Özsoy'un ardından hastanede şehit olan polis memurunun da Şerife Özden Kalmış olduğu belirlendi.

        Saldırıda hayatını kaybeden sivillerin de isimlerinin Bekir Saydam ve Fahrettin Ekinci olduğu belirlendi. Hayatını kaybeden sivillerin arasında yer alan bir kadının ismi henüz öğrenilemedi.

        VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

        Mardin Valiliği, Midyat ilçesinde bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında 2 polisin şehit olduğunu, 3 sivilin hayatını kaybettiğini, 52 kişinin de yaralandığını açıkladı.

        Mardin Valiliği, Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

        Açıklamada, "İlimiz Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına bugün saat 11.10 sıralarında bomba yüklü araçla terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı neticesinde, 2 polis memurumuz şehit olmuş, 3 sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş, güvenlik görevlisi ve sivil olmak üzere 52 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılara Midyat Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından 22 yaralı bölgedeki çeşitli hastanelere ileri tetkik ve tedavi için sevk edilmiştir. Olayın aydınlatılmasına yönelik çalışmalar ilgili birimlerimizce yürütülmektedir" denildi.

        YAYIN YASAĞI GELDİ

        Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Mardin'in Midyat ilçesinde meydana gelen patlamayla ilgili geçici yayın yasağı getirildi.

        Bölgeye, AFAD ekipleri de gönderildi.

        Saldırının gerçekleştirildiği Nusaybin Caddesi'nin, sivillerin de yoğun kullandığı bir bölge olduğu öğrenildi.

        Patlamanın etkisiyle çok sayıda binada hasar oluştu.

        Saldırının ardından emniyet güçleri olay yerinde incelemelerini sürdürüyor.

        Habertürk TV'ye konuşan AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Emniyet binasının daha önce beton bariyerlerle çevrildiğini hatırlatarak, daha büyük bir facianın önüne geçildiğini söyledi.

        Harita
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa