Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Cezaevinde saldırıya uğrayan Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken öldü, babası Necmettin Altındöken ağır yaralı

        HABERTURK.COM

        Mersin'in Tarsus İlçesi'nde hunharca öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Arslan'ın katili 26 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken cezaevinde öldürüldü. Babası Necmettin Altındöken ise saldırıda yaralandı.

        Türkiye'de ölümüyle infial yaratan Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken, Adana E Tipi Kapalı Cezaevi'nde saldırıya uğradı.Silah sesleri duyulurken baba ve oğlu ağır yaralandı.

        İlk bilgilere göre Necmettin Altındöken'de 2, oğlunda ise 1 kurşun yarası tespit edildi. Tedavi altına alınan Suphi Altındöken hayatını kaybederken, baba Necmettin Altındöken'in tedavisi sürüyor.

        ÖZGECAN'IN KATİLİNİ ÖLDÜREN ŞAHIS BELLİ OLDU

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, baba ve oğlu vuran kişinin Gültekin Alan isimli hükümlü olduğu belirlendi. Gültekin Alan'ın ifadesinde tabancayı tuvaletten aldığını söylediği öğrenildi. Ayrıca baba ve oğlu koğuşta vurduğu, silah sesleri üzerine koğuşa gelen infaz koruma memurunu da rehin aldığı ortaya çıktı.

        AMCASI: ÖLDÜĞÜNE ÜZÜLDÜM

        AmcasıYaşasın Arslan, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, "Neden diye sordum. Cevap bulmak için çaba harcadım. Şu an çok net söylüyorum üzüldüm, ölmemeliydi. Bu kadar basit ölmemeliydi, yaşamalıydı. Her gün bu acıyı yaşamalıydı. Annesi ve babası iyi değiller" dedi.

        AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEEBET ALMIŞTI

        Özgecan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altıdöken ile arkadaşı 20 yaşındaki Fatih Gökçe, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

        BEKİR BOZDAĞ TALİMAT VERDİ

        Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılan sanıklardan baba ile oğlunun Adana'da kaldıkları cezaevinde silahla yaralanmasına ilişkin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla bir adalet müfettişi, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğünce de 2 kontrolör görevlendirildi.

        Alınan bilgiye göre, Adana Kürkçüler Cezaevinde kalan Ahmet Suphi ve babası Necmettin Altındöken'in silahla yaralanmasıyla ilgili olayın aydınlatılması amacıyla adli ve idari soruşturma başlatıldı.

        Adalet Bakanı Bozdağ'ın talimatıyla bir adalet müfettişi, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğünce de 2 kontrolör görevlendirildi.

        Öte yandan, baba ve oğlunun aynı koğuşta kaldıkları kaydedildi.

        Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili Ahmet Suphi, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

        OTOPSİ İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

        Adana'da cezaevinde uğradığı silahlı saldırıda ölen, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davada ağırlaştırmış müebbet hapis cezasına çarptırılan hükümlülerden Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesi defnedilmek üzere Mersin'in Tarsus ilçesine gönderildi.Adana Kürkçüler Cezaevinde uğradığı silahlı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede ölen hükümlü Altındöken'in Adana Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemleri tamamlandı.Yakınları tarafından kiralanan özel bir cenaze aracına konulan Altındöken'in cenazesi, defnedilmek üzere Mersin'in Tarsus ilçesine gönderildi.

        Bu arada, cenaze aracı için Adana'daki merkez ilçe belediyeleriyle görüştüklerini belirten Altındöken'in yakınları, gece cenaze aracı olmadığını ancak sabah saatlerinde araç verebileceğinin söylenmesi üzerine özel araç kiraladıklarını aktardı.Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan hükümlülerden Ahmet Suphi Altındöken, dün Adana'da cezaevinde uğradığı silahlı saldırıda ölmüş, babası Necmettin Altındöken ise yaralanmıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa