Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara saldırısında emir videoyla mı geldi
        • 1

          Nihat ULUDAĞ / Ahmet ÜNSAL / Durmuş Ali KILINÇ / Yusuf KILIÇ / Uğur USLUBAŞ / GAZETE HABERTÜRK

          Ankara Kızılay’da meydana gelen ve 35 kişinin hayatını kaybettiği, 2 teröristin de öldüğü saldırıyla ilgili olduğu öne sürülen ilginç bir video ortaya çıktı.

        • 2

          Saldırı günü, terör örgütü PKK’nın yayın organı ANF’ye ait Youtube hesabında bir video yayınlandı. Saldırı öncesi yayınlanan videoda siyah bir çanta dikkat çekiyor. Kamera çantaya odaklanmışken arkadan da telefonla konuşan bir kadın sesi duyuluyor.

        • 3

          Halasıyla konuşan ve ‘işlerin yolunda gittiğini’ söyleyen kadın sesinin, Ankara katliamının sorumlusu canlı bomba Seher Çağla Demir’e ait olduğu iddia edildi.

        • 4

          Videonun, patlamanın talimatı olduğu, çantanın da olayda kullanılan bomba olduğu yönünde iddialar ortaya atılırken, video ANF tarafından dün Youtube’dan kaldırıldı.

        • 5

          'AYAKKABIDA GİZLİ BÖLMEYLE TALİMAT GİDİYORDU' İDDİASI

          İstanbul Terör Polisi, 6 ayrı ilde düzenlediği eşzamanlı operasyonla, Ankara Kızılay’ı pazar akşamı kana bulayan canlı bomba Seher Çağla Demir’in Balıkesir’de yargılandığı davada avukatlığını yapan Hüseyin B.’nin de aralarında bulunduğu 9’u avukat toplam 29 şüpheliyi gözaltına aldı. Hakkında gözaltı kararı bulunan 3’ü avukat 20 şüpheli ise aranıyor.

        • 6

          PKK/KCK’nın cezaevi yapılanması olduğu öne sürülen Tutuklu Ailelere Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAD) üyelerinin cezaevlerindeki teröristlere örgüt talimatlarını ilettiği iddiasıyla Batman, Antalya, Tunceli, İzmir ve Sakarya ile başta Beyoğlu, Fatih, Bahçelievler, Avcılar, Esenler, Kadıköy ve Sultangazi olmak üzere İstanbul’un 15 ilçesinde 35 adrese baskın yapıldı.

        • 7

          Arama yapılan adreslerde 2 tabanca, 2 av tüfeği, çok sayıda mermi, örgütsel dokümanlar, dijital veriler ile cezaevinde bulunan terör örgütü PKK’lılara talimat iletmek için kullanılan gizli bölmeli spor ayakkabılar ele geçirildi.

        • 8

          Operasyonlar kapsamında İstanbul’da 9’u avukat 24, diğer 5 ilde de 5 şüpheli olmak üzere toplam 29 şüpheli gözaltına alındı.

        • 9

          Gözaltına alınan avukatlardan birinin ise Ankara Kızılay’daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren Seher Çağla Demir’in Balıkesir’de yargılandığı davada avukatlığını üstlenen Hüseyin B. olduğu bildirildi.

        • 10

          AVUKATLARA SUÇLAMA

          Emniyet kaynakları, kurye avukatların “dış koordinasyon” ve “iç koordinasyon” şeklinde yapılandıklarını, “dış koordinasyon”un Kandil’den PKK yöneticilerinden aldıkları talimatları “iç koordinasyon” üyelerine aktardığı, burada görevli avukatların da PKK talimatlarını ya gizli bölmelere yerleştirdikleri ayakkabılarla veya 3 avukata farklı farklı bölümlerini ezberleterek tutuklu örgüt üyelerine bildirdiği bilgisini verdi.

        • 11

          Öte yandan Terörle Mücadele polisleri dün Aydın’ın merkez Efeler, Germencik, Söke, Kuşadası ve Didim ilçelerindeki 36 adrese eşzamanlı baskınlar düzenledi.

        • 12

          30 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda 2 adet kurusıkı tabanca, örgütsel içerikli malzemeler ile çok sayıda yasadışı doküman elde edildi. Son 3 günde gözaltına alınanların sayısının yaklaşık 400’ü bulduğu belirtildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa