Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bülent Tüfenkci: Yüz tanıma sistemleri havalimanlarına da geliyor

        HABERTURK.COM

        Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Gümrüğe giren kişilerin yüzleri anında kaydediliyor. Eğer bir olaya karıştıklarında hangi kapıdan girdiğini ve hakkındaki bilgileri öğrenebiliyoruz. 2 ay içinde yüz tanıma sistemi havalimanlarına da kurulacak" dedi.

        Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Habertürk TV'de Aysun Torun'un sorularını yanıtladı. Gümrüklerdeki güvenlik sistemini anlatan Bakan Tüfenkçi'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

        "Gümrük kapıları Gümrük Kontrol Merkezi'nden 58 kamerayla 20 güvenlik kapısıizlenebiliyor. Bakan Tüfenkçi kontrol merkezinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veriyor.

        Komuta kontrol merkezi: Merkezimizden anbean görüntüleyebiliyoruz. Hangi kontroller yapıldığını arkadaşlarımız izliyor. Olağanüstü bir durum gördüklerinde oradaki arkadaşlarımızı uyararak gerekli kontrollerin yapılmasını sağlıyor. Hem sahayı görebiliyoruz, hem denetleme yapabiliyoruz. Kapılarımıza hakimiz, 24 saat denetleniyor.

        Ankara saldırısı sonrası önlemler: Bizim kapılarımızda bir eksiklik yok. İçişleri Bakanlığı'ndan da arkadaşlarımız var. Ancak sınır noktalarında güvenliği daha da artırmak gerekir. Transit geçen bütün araçların kayıtlarını, izledikleri rotaları görebiliyoruz.

        Elde edilen veriler: 2 milyar 700 milyonluk kaçak eşya yakalandı. Bunların içinde makine aksamları, uyuşturucu, akaryakıt, mühimmat var. Son dönemde bunlarda artış oldu. Bizim daha iyi takip yapıp, daha iyi teknoloji uyguladığımız da görülüyor.

        Bizim amacımız kapılarımızı 24 saat izlemek, oradaki personeli denetlemek, yurt içine giren araçları takip etmek. Bu denetlemelerle kapılarımızdaki güvenliği yüzde 90'lara, yüzde 100'lere çıkarabiliyoruz.

        Gümrüğe giren kişilerin yüzleri anında kaydediliyor. Eğer bir olaya karıştıklarında hangi kapıdan girdiğini ve hakkındaki bilgileri öğrenebiliyoruz. 2 ay içinde yüz tanıma sistemi havalimanlarına da kurulacak.

        Sınır güvenliği: Hükümetimiz onun için gerekli önlemi alıyor. Sınırlarımıza duvar çekiliyor. Gerek Genelkurmay'ın, gerek İçişleri Bakanlığı'nın, gerek bizlerin koordineli çalışmaları var. Duvar örüldükten sonra büyük ölçüde güvenlik sağlanacak."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa