Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ala: İdil ve Nusaybin'de de çukurlar kaldırılacak

        HABERTURK.COM

        İçişleri Bakanı Efkan Ala, doğu ve güneydoğuda düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verirken, "Onlar orada olduğu sürece belli ki devlet oraya müdahale edecek, tuzaklar, bombalar kaldırılacak, barikatlar kaldırılacak, teröristler etkisiz hale getirilecek.İdil dışında, Nusaybin var, bir takım yerlerde böyle barikatlar, çukurlar bunlar kaldırılacak" dedi.

        İçişleri Bakanı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ala şunları söyledi:

        "İDİL DIŞINDA, NUSAYBİN VAR..."

        "Belli bir düzen içinde bu operasyonlar yapılıyor. Vatandaşı bu baskıdan kurtarmak için. Bunun giderilmesinin yöntemi, bir bu güvenlik birimleri ile yürütülen temizlik hareketi bir de buraların doldurulması. Oralar doldurulur, teröristler de teslim olursa bu temizlik harekatına gerek kalmaz. Onlar orada olduğu sürece belli ki devlet oraya müdahale edecek, tuzaklar, bombalar kaldırılacak, barikatlar kaldırılacak, teröristler etkisiz hale getirilecek.İdil dışında, Nusaybin var, bir takım yerlerde böyle barikatlar, çukurlar bunlar kaldırılacak.

        "HÜKÜMET OLARAK ALDIĞIMIZ KARARLARI SUNACAĞIZ"

        Bazı mahallelerde bir daha böyle hadiseler olmaması için geçici polis merkezlerimiz kuruluyor, sonra kalıcıları gelecek. Sonra birçok konuda hükümet olarak aldığımız kararları sunacağız. Bakanlıklarımızın yapacağı hizmetler orada vatandaşa dokunabilmesini sağlayacak çalışmaları yapıyoruz. Teröristlerin baskısıyla yerinden olmuş vatandaşlarımızı tespit ederek onları ihtiyacını karşılıyoruz. Vatandaşı odağına alan bir mücadele yürütülüyor. Milletimiz bu terör belasından da kurtularak yoluna devam edecektir.

        "ŞİMDİ DE SOKAĞA ÇAĞIRIYORLAR"

        Vatandaş oy vermiş, milletvekilini, belediye başkanını seçmiş. Vatandaşa hizmet götürecek olanlar çeşitli adlar adında o çağrıları yaparsa millet iradesine saygısızlıktır. Bunlara karşı durmak gerek. Siyasi berraklık olmazsa, bunların karşısında durmazsa oy almış vatandaşa saygısızlık yapmış olurlar. Siyasetin duruşu berrak ve net olmalı. Daha sonrasında da teröristler, terör faaliyetleri devam ederse, devletin görevlik birimleri devreye girer ve şu anda olduğu gibi layığıyla yapılır. Teröristlerin işi vatandaşın huzurunu kaçırmaktır. Şimdi de sokağa çağırıyor. Bunda izan yok. Oralara illegal şekilde çukur kazanların ne dediklerine bakmıyoruz, gereğini yapıyoruz. Vatandaşın esenliğini yeniden inşa etmeye çalışıyoruz. Daha önce de vatandaşı sokağa çağıranları gördük. O anlayışın artık çukurlara gömülmesi gerekiyor, toptan reddediyoruz.

        "RESMİ AÇIKLAMALARA İNANIN"

        Cizre'deki iddialar konusunda resmi açıklamalara bakın. Kim, nerede ambulans istediyse gidebileceği yere kadar gitmiştir. Ancak ambulanslara, hastanelere saldırı yapılmıştır. Söylenen yerden hiçbir şey çıkmamıştır. Son haber de yanlıştır. Söylenen yerler de bir mahalle. Teröristlerden temizlendikçe evlere giriliyor. Yaralılar hastaneye götürülüyor, ölenler varsa ailelerine teslim ediliyor. Devlet kurallarına göre hareket ediliyor. Burada teröristlerle nasıl mücadele edildiği görülüyor. Ortalığa yanlış bilgiler saçılıyor. Önyargıya varmadan, devlet olarak o bilginin gereğini yapıyoruz.

        Silopi'de gündüzleri sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Gece boyunca sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Cizre'de sona gelmek üzereyiz. Sur'da ise biraz daha devam ediyor. Arama tarama faaliyetleri, çukur doldurulması, bomba düzeneğinin kaldırılması, sivillere zarar gelmemesi bizim vazgeçilmemiz. Vatandaşımızın canı kıymetli. Demokratik hukuk kuralları içinde etkili bir mücadele sürdürmek biraz zaman alıyor."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa