Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Meral Akşener'e kaset davasında Mehmet Görmez'in ifade vermesi istendi

        Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Meral Akşener'in avukatlarının talebi üzerine "kaset iddiasıyla hakaret" davasında tanık olarak ifade verecek. Mahkeme, Görmez'in yanısıra Kemalettin Özdemir'in de tanık olarak dinlenmeleri için Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne talimat yazılmasını kararlaştırdı.

        Eski MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener'e "kaset iddiasıyla hakaret" davasının ilk duruşması görüldü. "Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan 2 yıl 4'er aya kadar hapisleri istenen sanıklar Latif Erdoğan ve Cemil Barlas, hakaret kasıtlarının olmadığını söylediler. Meral Akşener'in avukatları ise o dönem yaklaşan seçimler nedeniyle müvekkillerinin küçük düşürülmesi amacıyla programın kurgulandığını söylediler. Mahkeme, Akşener'in avukatlarının talebi üzerine kaset iddiası hakkında bilgileri olduğu gerekçesiyle Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile Kemalettin Özdemir'in tanık olarak dinlenmeleri için Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne talimat yazılmasına karar verildi.

        SANIKLAR GELDİ, AKŞENER KATILMADI

        İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Cemil Barlas ve Latif Erdoğan katıldı. Şikayetçi Meral Akşener ise duruşmaya gelmedi.

        DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NIN TANIK OLARAK TALİMATLA İFADESİ ALINACAK

        Meral Akşener'in avukatları söz konusu kaset iddiasıyla ilgili Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de bilgisi olduğu gerekçesiyle tanık olarak dinlenmesini istedi. Avukatlar ayrıca, Kemalettin Özdemir'in de tanık olarak dinlenmesini talep etti. Talebi kabul eden mahkeme, tanıkların ifadesinin alınmak üzere bulunduğu Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne talimat yazılmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa