Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sosyal medyadan futbolcu transferi

        Tuba BALÇIKLI / GAZETE HABERTÜRK

        Slovenya’nın 1. Lig ekiplerinden NK Domzale, takım kaptanı Nejc Skubic’i devre arası transfer döneminde Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Torku Konyaspor’a kaptırınca, takımın teknik direktörü Luka Elsner yeni bir sağ bek arayışına girdi. 33 yaşındaki teknik direktör, LinkedIn’deki profilinde “Takımımız Domzale için 3-4-3 sistemine uygun, Avrupa Birliği pasaportu olan ofansif bir sağ bek arıyoruz” ilanını paylaştı.

        150 FUTBOLCU BAŞVURDU

        İlana 150 futbolcu başvurdu. Macaristan’ın Videoton takımında oynayan İspanyol savunma oyuncusu Alvaro Brachi’yle anlaşma sağlandı. Sloven ekip, Hollandalı NAC Breda’nın ardından LinkedIn üzerinden transfer yapan ikinci kulüp oldu.

        HABERTÜRK’e konuşan kulüp basın sözcüsü Grega Krmavnar, “Başka bir yol kalmayınca bunu denedik. Küçük bütçeli bir takımda çalışıyorsanız her zaman yenilikçi olmalısınız. Başvuranlardan bazılarının Avrupa Birliği pasaportu yoktu, bazıları sağ bek değildi. Bu eleme süreci oldukça kolaydı. İkinci aşamada elimizde kalan bütün oyuncuları tek tek sosyal medyadan araştırdık, videolarını seyrettik. Ve takım için en uygun olanın Brachi olduğuna karar verdik” dedi. 30 yaşındaki Brachi ise “Aslında bizzat kendim LinkedIn’de iş aramadım. Yunan bir menajer, teknik direktörün LinkedIn’e koyduğu ilanı görmüş. Transfer görüşmelerini başlatmak için benimle irtibata geçti. Ben de kendisine yetki verdim” şeklinde konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa