Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Cizre'de yarım gün açık kalan fırın ve marketler kapatıldı

        Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı gruplara yönelik operasyonlar kapsamında sokağa çıkma yasağı sürdürülürken halkın gereksinimlerinin karşılanması için yarım gün açık kalmalarına izin verilen fırın ve marketler, polis panzerlerinden yapılan anonsla tamamen kapatıldı.

        Cizre İlçesi'nde 14 Aralık'tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağı devam ederken, hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan operasyonlar da devam ediyor.

        Cudi ile Sur Mahallesi'nde yoğunlaşan operasyonlarda birçok sokak ve mahalleden patlama ve yoğun silah sesi geliyor. İlçenin çevresine konuşlandırılan tankler ise belirlenen PKK hedeflerine sürekli atış yapıyor. Cudi Mahallesi'nin yaralıların bulunduğu iddia edilen Bostancı Sokak 23 numaralı adresdeki bir binanın çevresinde de yoğun patlama ve ağır silah sesleri gelmeye devam ediyor.

        İlçedeki Orhan Doğan Caddesi'nde 08.00-12.00 saatleri arasında Kaymakamlık tarafından açık kalmalarına izin verilen fırın ve marketlere de yasak getirildi. Dün geceden itibaren bilgilendirilen market ve fırın sahipleri yasak nedeniyle bu sabah işyerlerini açmazken, polis panzerlerinden tekrar uyarı anonsu yapıldı. Anonsta, "Bugünden itibaren market ve fırınlar da kapalı olacaktır. Sokağa çıkanlara para cezası uygulanacaktır" denildi.

        Fırın ve marketlerin açılmasına yasak getirilmesinden haberi olmayan ve bu sabah ekmek ve gıda almak için sokağa çıkanlara polislerin 220 lira para cezası kestiği öne sürüldü.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa