Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Yarıyıl tatili uzatıldı mı? 8 Şubat Pazartesi okullar tatil mi? Okullar ne zaman açılacak?

        Uzun bir yarıyılın ardından sömestr tatiline giren öğrenciler, yeni eğitim-öğretim dönemine önümüzdeki günlerde başlayacak. Geçtiğimiz dönemde etkisini sıklıkla hissettiren kar yağışı nedeniyle okulların tatil olması, bugünlerde yeniden artması beklenen yağış nedeniyle öğrencilerin gündemine geldi. Peki 15 tatil uzayacak mı?

        8 OCAK PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL OLACAK MI?

        Okulların 30 gün boyunca tatil olacağı ve yaz tatilinin kısalacağına dair iddialara, Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı yalanlanmanın ardından öğrencilerin en büyük tatil beklentisi yine hava koşulları oldu. Hava şartlarının zorlaşması ve okullara ulaşımın güçleşmesi nedeniyle, daha önce birçok İl tarafından yapılan günübirlik tatiller öğrencileri tatile doyurmuştu. Özellikle Ankara, Ağrı, Muş gibi yağışın ve iklim koşullarının kendisini şiddetli bir biçimde hissettirdiği şehirlerde, koşulların ulaşıma engel olduğu saptanırsa, okulların idari makamlarca tatil edilebileceği düşünülüyor. 8 Ocak Pazartesi günü böyle bir karar alındığı takdirde haberleri en hızlı bir şekilde buradan öğrenebilirsiniz.

        TATİL SONRASI GEVŞEME HALİ DOĞAL

        Okulların açılacağı ilk hafta için görüşlerini aktaran Uzman Klinik Psikoloğu Yekta Korkmaz, çocuklarda genellikle tatil sonrası bir gevşeme olmasının, çok doğal bir durum olduğunu açıkladı. Çocukların okulun başladığı ilk hafta okul sorumlulukları konusunda biraz tembel davranabileceğini kaydeden Korkmaz, "Bu konuda çocuğunuza anlayışlı olmalı, sabırlı davranmalı ve biraz zaman vermelisiniz. Ayrıca bu dönemde çocuğunuzu arkadaşlarıyla veya kardeşleriyle okula uyumu ve performansı açısından kıyaslamayın ve onları örnek göstermeyin. Ders çalışmaları dışında oyun oynamalarına ve hobilerini yapmalarına da fırsat vermelisiniz." diye konuştu.

        OKULUN AÇILACAĞINI SÜREKLİ HATIRLATMAYIN

        Okulların açılmasına birkaç gün kala çocukları çok fazla sıkmadan tatil modundan çıkarıp ders dönemine yeniden hazırlamak gerektiğini ifade eden Korkmaz, konuşmasına şöyle devam etti: "Ancak onlara bir hafta önceden 'okullar açılıyor' diyerek sürekli okul sorumluluklarını hatırlatmaktan da uzak durulmalıdır. Çünkü çocuklar zaten okulların açılmasına sayılı günler kaldığının ve okul dönüşünde sorumluluklarının tekrar başlayacağının farkına varırlar. Bu nedenle sürekli okul konusunu açmak ve sorumluluklarını hatırlatmak, tatilin tadını çıkarmalarına engel olduğu gibi okuldan soğumalarına da neden olabilir."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa