Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sınırda kaşe vize uygulamasına son verildi

        Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye'nin yasa dışı göçle mücadelesi doğrultusunda Irak'a yönelik vize rejiminde değişikliği yapıldığını, yeni uygulamayla sınırda kaşe vize uygulamasına son verildiğini belirtti.

        Bilgiç, Irak’a yönelik vize rejimimizde yapılan değişiklik hakkındaki bir soruya verdiği yazılı cevapta, Irak ve Türk vatandaşlarının esasen karşılıklı olarak vizeye tabi olduğunu, yeni uygulama ile yalnız mevcut vize rejiminde bazı değişiklikler yapıldığını kaydetti.

        Bilgiç, söz konusu değişikliklerin Türkiye'nin yasa dışı göçle kararlı mücadelesi doğrultusunda yapıldığını vurguladı.

        Irak vatandaşlarının e-vize uygulamasından yararlanmaya devam edeceğini belirten Bilgiç, "e-vize alabilmeleri için geçerli Schengen, ABD, Birleşik Krallık veya İrlanda vizesi/ikamet iznine haiz olmaları gerekmektedir. Bu şartları taşımayan Irak vatandaşları ise http://www.visa.gov.tr uzantılı internet adresi üzerinden vize başvurularını gerçekleştirebilecekler, ardından dış temsilciliklerimizden alacakları vizeyle ülkemize giriş yapabileceklerdir" ifadesini kullandı.

        Şırnak/Habur Kara Hudut Kapısı'ndan girişlerin de aynı şekilde dış temsilciliklerden alınacak vize ile sağlanacağını bildiren Bilgiç, cevabında "Yeni uygulamayla sınırda kaşe vize uygulamasına son verilmektedir" ifadesine yer verdi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa