Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara'nın gözü Brüksel ve Münihte

        Bahar BAKIR/ANKARA

        Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in pazartesi günü Ankara’ya yapacağı kritik ziyaretin ardından, Suriye ve güvenlik konusunun ele alınacağı 2 kritik toplantı gerçekleşecek. İlk olarak 10-11 Şubat tarihlerinde Belçika’nın başkenti Brüksel’de NATO Savunma Bakanları Toplantısı yapılacak. Toplantıda Türkiye’yi Savunma Bakanı İsmet Yılmaz temsil edecek. NATO’nun gündemi, Suriye rejiminin muhaliflerin elinde olan Nubul ve Zahra’yı kuşatması ve Rusya’nın Halep odaklı operasyonları olacak.

        AWACS’LAR VE SAMP-T IÇIN KARAR ALINACAK

        NATO toplantısında, Türkiye’nin Suriye kriziyle ilgili sınır güvenliğine ilişkin endişelerini ve Rusya’nın Bayırbucak bölgesi başta olmak üzere Suriye’de yürüttüğü yeni operasyonlardan duyduğu rahatsızlığı da ileteceği belirtildi. Türkiye, NATO’nun Ankara’ya vermesi planlanan desteği de masaya yatıracak. Bu çerçevede Türkiye’ye Rusya ile jet krizi sonrasında gönderilmesi planlanan AWACS uçakları ve Samp-T sistemleri ile ilgili karar alınması da bekleniyor.

        MÜNİH’TE GÜVENLİK ZİRVESİ

        Brüksel’deki toplantının hemen ardından, 12-14 Şubat tarihlerinde Münih Güvenlik Konferansı Almanya’da gerçekleşecek. Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılması bekleniyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in de katılacağı zirvede Suriye krizi ele alınacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa