Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Nusaybin'den Cizre'ye yürümek isteyen grup engellendi

        Yürüyüş öncesi Mitanni Kültür Merkezi'nde önünde toplanan HDP ve DBP'liler, cami yerine bu alanda 'sivil cuma' namazı kıldı. Namazın ardından konuşan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, "Cizre'de aylardır bir abluka sürüyor. Bir insanlık dramı ve vahşeti yaşanıyor. Sizler buna kayıtsız kalmadınız, yüzlerce kilometre öteden buralara kadar geldiniz, kardeşlerinize sahip çıkıyorsunuz. Cizre için dayanışma içinde olun" dedi.

        Cizre'deki binanın bodrumunda 13 gündür yaralıların beklediğini ileri süren Yüksek, "Dün de başka bir evde bombalama sonucu yangın çıktı ve bu yangında 9 insanımız yanarak can verdi. 25'i de aldığı yanık izleri nedeniyle yaralı durumda ve onlarda kurtarılmayı bekliyorlar" diye konuştu.

        GRUP DAĞITILDI

        Yüksek'in konuşmasından sonra kalabalık araçlara binerek Cizre'ye gitmek istedi. Cizre'ye gitmek isteyen araç konvoyun önü, jandarma ve polis ekipleri İpek Yolu üzerinde bulunan Demirtepe Köyü yakınlarında engellendi. Polis ve jandarma ekiplerinin biber gazı ile tazyikli su ile müdahale ederek yürümekte ısrar eden grubu dağıttı.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa