Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Jandarma Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Kuvveti oluşturuldu

        Kaçak göçmenlerle mücadele etmek için Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Kuvvetti oluşturuldu. Birim, 13 timden oluşuyor.

        İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Çanakkale bölgesinde suç örgütleri tarafından organize bir şekilde yapılan göçmen kaçakçılığını önlemek, yasadışı göçmenleri yakalamak, göçmen kaçakçılığı yapan suç örgütlerini ortaya çıkarmak ve gerekli kanuni işlemleri yapmak maksadıyla tamamı rütbeli personelden oluşan Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Kuvveti oluşturulduğu bildirildi.

        Açıklamada, "Oluşturulan bu özel birlik, sadece göçmen kaçakçılığıyla mücadele edecek şekilde 13 timden oluşmaktadır. Bu timler, Ayvacık ilçesi kıyı sahil şeridinde kaçak göçmelerin sık kullandıkları bölgelerde ve bu bölgelere giden yol güzergâhlarında, 24 saat esasına göre faaliyet icra edecektir" denildi.

        Çanakkale Jandarma Komutanlığı, 2015 yılı içerisinde 6 organize suç örgütü ve bin 221 göçmen kaçakçılığı vakasında, 87 bin 61 yabancı uyruklu şahıs yakaladı. Ayrıca göçmen kaçakçılığı yapan 619 organizatör yakalandı, bunlardan 191 kişi tutuklandı. 2015 yılı içersinde müdahale edilen göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göç vakalarında 23 tabanca, 229 tabanca fişeği, 11 av tüfeği, 153 bot, 169 bot motoru, 6 tekne, 376 araba ve bin 251 can yeleği ele geçirildi.

        Bu yıl ise 159 göçmen kaçakçılığı vakasında, 10 bin 79 yabancı uyruklu şahıs yakalandı. Bu şahısların yasadışı geçişlerini organize eden 113 zanlı haktında tanuni işlem yapıldı ve yedisi tutuklandı.

        CİHAN

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa