Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mersin'de 100 bin lira fidye istedikleri Suriyeli çocuğu öldürdüler

        Mersin'de fidye için kaçırılan 8 yaşındaki Suriyeli çocuk, boğularak öldürüldü. Olayla ilgili Suriyeli 2 kişi, Kobani'ye kaçma hazırlığındayken yakalandı.

        Edinilen bilgiye göre, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi'ne yerleşen Şahin Muslem'in 8 yaşındaki oğlu Soraç Muslem, 2 Şubat tarihinde evlerinin yakınındaki bakkala alışveriş için gittiği sırada kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı. Çocuğu kaçıran kişiler bir süre sonra baba Şahin Muslem ile telefon irtibatı kurarak 100 bin lira fidye istedi. Narenciye bahçelerinde çalışan Suriyelilerin işçi başılığını yaparak hayatını kazanan Şahin Muslem, önce telefonda Kürtçe konuşan kişilerin sesini kaydetti, ardından parayı temin edeceğini söyleyerek durumu polise bildirdi.

        BOŞ BİR EVDE CESEDİ BULUNDU

        Şikayet üzerine harekete geçen Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçırılan çocukla ilgili bölgede araştırma başlattı. Araştırmaların sürdüğü sırada 4 Şubat sabahı kaçırılan Soraç Muslem'in cesedi bulundu. Aynı mahalledeki boş bir evde elleri ve ayakları bağlanmış halde battaniyeye sarılı olarak bulunan çocuğun, boğularak öldürüldüğü belirlendi.

        ZANLILARA SES KAYITLARINDAN ULAŞILDI

        Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatan Cinayet Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, baba Şahin Muslem'in, cep telefonuna kaydettiği fidyecilerin ses kaydından yola çıkarak faillerin kimliğini tespit etti. Kürtçe ses kaydını onlarca kişiye dinleterek faillere ulaşan polis, zanlıların bulunabileceği adreslere operasyon düzenledi. Yapılan çalışmalar sonrası M. T. (16) ve Muhiddin A. (18) adlı kişiler, Kobani'ye kaçma hazırlığındayken Tarsus ilçesinde yakalandı.

        ÇOCUĞUN AİLESİNİ KOBANİ'DEN TANIYORLARDI

        Gözaltına alınarak Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen zanlıların yapılan ilk sorgusunda suçlarını itiraf ettikleri, kaçırdıkları çocuğun ailesini Kobani'den tanıdıklarını, Mersin'de narenciye işinde çalışan Suriyelilerin yevmiyelerini veren baba Şahin Muslem'de çok para olduğunu düşündükleri için bu işi gerçekleştirdiklerini söyledikleri öğrenildi.

        Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa