Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa "Ören Bayan Cinayeti"nde 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi

        Savcı, sanıkların soğukkanlı hareket edip cinayeti adım adım tasarladıklarını belirttiği hizmetçi karı-koca için ayrı ayrı 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 16'şar yıla kadar hapis cezası istedi.

        Ören Bayan İplikleri'nin eski sahibi Jak Karako ile eşi Georgia Karako'nun villalarında öldürülmesine ilişkin davaya devam edildi. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Farkhodjon Yusupova ve eşi Gulbakhor Yusupova ile şikayetçi olan Karako çiftinin çocukları İzzet Karako ve Raika Kamhi katıldı. Duruşmada Savcı Ümit Ocak, mütalaasını sundu.

        PLAN KURDULAR

        Mütalaada, Özbekistan'dan gelen sanıkların olay tarihinden 4 ay önce Karako çiftinin yanına yatılı bakıcı olarak işe girdikleri belirtildi. Biraz para biriktirip ülkelerine dönmek amacında olan sanıkların, Karako çiftinin ciddi mal varlığına sahip olduklarını ve bir kısım parayla ziynet eşyalarını evde bulunan kasalarda sakladıklarını anladıkları kaydedildi. Bunun üzerine sanıkların, para ve ziynet eşyalarını alıp ülkelerine kaçmak amacıyla Karako çiftini öldürmek için plan kurdukları ve uygun zamanı kolladıkları anlatıldı. Mütalaada, Karako çiftinin oğlu İzzet Karako'nun il dışında olmasını fırsat bilerek 22 Ağustos 2014 günü bıçak, çekiç ve tornavida ile cinayeti işledikleri ifade edildi.

        "SOĞUKKANLI HAREKET ETTİLER"

        Mütalaada, sanıkların soğukkanlı hareket ettikleri ifade edilerek "Kendi beyanlarına göre olay sonrası sabaha kadar iki cesedin bulunduğu evde uyumaları, delilleri yok etme amacıyla yaptıkları eylemler, olay sonrası evdeki tüm değerli eşyaları kısa zaman içerisinde toplayarak çok sayıdaki valizlere doldurmaları, soğukkanlı bir şekilde evi terk edişleri ve eşyaların bir kısmını kargoya vererek kendi ülkelerine göndermeleri, sanıkların eylemleri önceden adım adım tasarlayarak birlikte gerçekleştirdiklerini göstermektedir" denildi.

        İKİ KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ

        Savcı, sanıkların "Bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla tasarlayarak kasten öldürmek", "Birden çok kişi ile birlikte geceleyin silahla konutta yağma" ve "Yangın tehlikesine neden olmak" suçlarından ayrı ayrı 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl 3'er aydan 16'şar yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi.

        "PİŞMAN OLDUKLARINI SÖYLEMEDİLER"

        Mütalaaya karşı bir diyecekleri sorulan taraflardan Gulbakhor Yusupova'nın avukatı, keşif sırasında çekilen görüntülerin duruşma salonunda izlenilmesini talep etti. Karako ailesinin avukatları ise, savcının mütalaası yönünde karar verilmesini istedi. Avukatlar sanıkların suçu birlikte planlayarak işledikleri ve hiçbir duruşmada pişman olduklarını söylemediklerini ifade ettiler.

        "PİŞMANIM"

        Sanık Farkhodjon Yusupov söz alarak "Maktüllerin bana ettiği küfür nedeniyle olayı gerçekleştirdim. Pişmanım. Eşimin olayla bir ilgisi bulunmamaktadır" dedi. Mahkeme heyeti, mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için sanık avukatlarına süre verdi. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa