Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Davutoğlu'nun açıklayacağı Master Plan'ın detayları

        Volkan YANARDAĞ/GAZETE HABERTÜRK

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümetin bir süredir üzerinde çalıştığı terörle mücadele eylem planını bugün Mardin’de açıklayacak.Eylem planı ile bölgenin ekonomik ve sosyal anlamda rehabilite edilmesi hedefleniyor.

        Artuklu Üniversitesi’nde açıklanacak plana göre, bölge esnafının SGK prim ve vergi borçları ertelenecek, TOKİ yeni konutlar yapacak.

        Bölgedeki bütün kanaat grupları, hatırı sayılır, sözü dinlenir kişiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelinecek, bölge halkı ilk elden, doğru bilgilendirilecek.

        Terörle mücadelenin halkın bütünü tarafından sahiplenilmesine çalışılacak.

        CADDELER GENİŞLEYECEK

        Hendeklerin, çukurların, bombaların ve ağır silahların izlerini taşıyan Silopi, Cizre ve Sur’da kentsel dönüşüm programları başlatılacak. Özellikle dar sokakları ile bilinen Sur’da sokaklar, caddeler bir daha hendek kazılamayacak, barikat kurulamayacak şekilde genişletilecek.

        GENÇLERE ÖZEL MADDELER

        Terörden etkilenen gençler için gençlik merkezleri kurulacak. Gençler sanat, spor, yabancı dil gibi sosyal aktivitelerle tanıştırılacak. Psikolog, sosyolog ve akademisyenler ile sokak sokak ziyaretler gerçekleştirilerek, saha araştırmaları yapılacak. Kadın sivil toplum kuruluşları, terör örgütüne katılan gençlerin anneleri ile görüşecek. Çocukların “terör örgütünün eline düşmemesi” için girişimlerde bulunulacak.

        ÜCRETSİZ İNTERNET

        Özellikle öğretmen ve doktorlar üzerinden bölge ile daha sıcak diyalog kurulmaya çalışılacak. Çocuklara kitap, oyuncak, bilgisayar, bilgisayar oyunu dağıtılacak. Bazı ailelere ücretsiz internet sağlanacak. Üniversitelerin şehir ve halk ile daha fazla bütünleşmesi için çalışma yapılacak. Kampuslarla şehirden kopan üniversite yerine, şehirle bütünleşen, kültürel hayatına katkı yapan üniversiteler oluşturulmaya çalışılacak.

        BANKA ÖNÜNE PATLAYICI

        Öte yandan Mardin’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki bir banka şubesinin önüne bırakılan, metal parçalarla güçlendirilmiş patlayıcı dün gece infilak ettirildi. Patlamada yoldan geçen 1 kişi hafif şekilde yaralandı. Polis patlamayla ilgili inceleme başlatırken, ilde alınan güvenlik önlemleri de artırıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa