Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de üniversite yerleşkesinde patlama

        Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Dokuzçeşmeler Yerleşkesine el yapımı patlayıcılar atıldı, olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, yerleşkedeki Yabancı Diller Yüksekokulu binasının yanında patlama sesi duyan vatandaşlar durumu polise bildirdi.

        Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Olay Yeri İnceleme ekipleri patlamanın olduğu bahçede incelemelerde bulundu.

        İnceleme sonucu buraya 4 el yapımı patlayıcı atıldığı, bunlardan birinin patlamadığı tespit edilirken, bir binada hasar oluştuğu, camların kırıldığı öğrenildi.

        El yapımı patlayıcının incelenmek üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüleceği belirtildi. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda yerleşkenin arka duvarından atlayarak kaçtığı bildirilen 2 şüpheliyi ara sokaklarda kısa sürede yakaladı.

        Bazı mahalle sakinleri de olaya tepki göstermek amacıyla sokağa çıktı. Art arda patlama olduğunu dile getiren görgü tanığı Bülent Bostancı, ''2-3 kez patlama oldu. Doğalgaz patlaması diye düşündüm. Ama patlama sesi çok yüksekti, bomba gibi bir şeydi'' diye konuştu.

        Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa