Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cizre'de yakalanan Sırp keskin nişancı sonrası alarm

        HABERTURK.COM

        Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonlarda bir Sırp uyruklu keskin nişancı yakalanması üzerine Sırbistan, yaklanan şahsın iadesini istedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu da yaptığı açıklamada Türkiye'nin karıştırılmak istendiğini belirtti.

        Cizre'de 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, PKK'nın Sırbistan vatandaşı keskin nişancı kullandığıbelirlendi.Operasyonların aralıksız sürdüğü ilçede, bugün bir Sırp uyruklu keskin nişancı yakalandı.

        Sırp keskin nişancı, ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.İlçede, önceki gün gerçekleştirilen operasyonda öldürülen bir keskin nişancının da Sırp uyruklu olduğu ortaya çıkmıştı.

        DAVUTOĞLU: BUNLARIN HEDEFİ...

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, bölgede devam eden operasyonlar hakkında bilgi verirken, keskin nişancının yakalanmasına da değindi. Davutoğlu, "İnşallah bu süreç tamamlandığında, ki Silopi bitti, Sur ve Cizre de neredeyse bitti. Burada birçok yabancı keskin nişancı da tespit edildi. Bunların hedefi de Türkiye’yi karıştırmak" dedi.

        SIRBİSTAN'DAN AÇIKLAMA

        Sırbistan Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Türk medyasında terör örgütü PKK'nın, Sırp keskin nişancılar kiraladığına ilişkin haberlerin yer aldığı belirtilerek şöyle denildi:

        "Sırbistan Cumhuriyeti, vatandaşlarının 3. ülkelerdeki silahlı çatışmalara muhtemel katılımlarına şiddetle karşı çıkmaktadır. Sırbistan Cumhuriyet Ulusal Meclisi, bu tür faaliyetlere katılımı ağır biçimde cezalandıran bir yasayı geçirmiştir. Bu hususu dikkate alarak, iddiaların hiçbir şekilde Sırbistan Cumhuriyeti ve kurumlarının resmi politika ya da uygulamalarıyla ilişkilendirilmemesi gerekmektedir."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa