Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakır'ı kana bulayan teröristlerle ilgili iddia

        GAZETE HABERTÜRK

        Saldırıyla ilgili ayrıntılar olaydan sonra gün ışığına çıkmaya başladı. İçişleri Bakanlığı’nden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır’da önceki gün devriye gezen polis aracına beyaz bir Toros’tan ateş açan ve 1’i ağır 3 polis memurunu yaralayan PKK’lı teröristlerden birinin, dün 10.30 sıralarında, ticari bir taksi ile eylem için Sur Ilçesi’ne gittiği istihbaratı alındı. Ekipler, saat 10.50 sıralarında Sur Ilçesi’nde taksiyi durdurdu.

        TAKSİDEN ATEŞ AÇILDI

        Bu sırada teröristler, aracın içinden polislere ateş açtı. Açılan atış sonucu polis memuru Ahmet Çiftaslan olay yerinde, Cengiz Erdur ise yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Polis Memuru Sinan Tabur ise yaralandı. Diğer polisler, bölgede çok sayıda vatandaş bulunması nedeniyle ateş açamazken, taksiden çıkan 2 terörist Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin bulunduğu sokağa doğru kaçtı. Bu sırada peşlerindeki polisler sokağın başından teröristlere ateş açtı. Basın açıklaması için sokakta bulunan polisler de bir anlık şaşkınlığın ardından teröristlere ateş etti. Buna karşın teröristler koşarak olay yerinden uzaklaştı.

        Çatışma sonrası Elçi’nin yanında bulunan Glock marka silahın örgüt üyesi olduğu belirtilen şüpheliye ait olduğu ileri sürüldü. Teröristin tutukluk yaptığı için silahı atarak kaçtığı iddia edildi. 16 mermi aldığı ifade edilen silahta, 10 mermi bulunduğu açıklandı.

        Bu arada kaçan saldırganlardan birinin polis tarafından açılan ateşle yaralandığı öne sürüldü. Olayların ardından ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edilerek, operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında çıkan çatışmalarda 2 terörist etkisiz hale getirildi.

        2 SİLAH BULUNDU

        Içişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, önceki günkü saldırı sırasında beyaz Toros’ta ölü ele geçirilen 1995 doğumlu Süleyman Yakışır’ın terör örgütüne üye olmak suçundan kaydı bulunduğu belirtildi. Beyaz Toros’a, 20 metre mesafede 1 adet Kalaşnikof silahla birlikte bulunan Glock marka tabancanın, daha önce Diyarbakır’da bir çorbacıda polislere yapılan ve 2 vatandaşın öldüğü saldırıda kullanıldığı da ifade edildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa